Sultani bezelye
Sultani bezelye ile hazırladığımız lezeetli tarifleri denemenizi öneriyoruz...
ZEYTİNYAĞLI SULTANİ BEZELYE(4 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg sultani bezelye
1 adet büyük boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet domates
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı ılık su
Tuz
Hazırlanışı:
Bezelyeleri ayıklayın. Soğanı irice, havucu ise zar şeklinde doğrayın. Bezelye, soğan ve havucu tencereye alın. Zeytinyağını ilave edin. Domatesi bütün şekilde tencereye yerleştirin. Tozşeker, kıyılmış dereotu, tuz ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Piştiğinde servis tabağına dizerek, ortasına domatesi yerleştirin. Arzuya göre dereotu ile servis yapın.
Sultani bezelye
SULTANİ BEZELYE KAPAMASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg sultani bezelye
3 çorba kaşığı tereyağı
15-20 adet arpacık soğan
300 gram kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Tereyağını eritip arpacık soğanları 5 dakika sote edin. Üzerine etleri ekleyip, etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra etleri tencerenin ortasına toplayın. Yıkanmış ayıklanmış bezelyeler ile etlerin etrafını ve üstünü tamamen kapatın. Bezelyelerin üzerine bir tabak kapatıp 1 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin. 5 dakika orta ateşte, daha sonra kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Yemek piştikten sonra tencereyi servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
TARİF DETAYSultani bezelye
ARPACIK SOĞANLI ENGİNARLI BEZELYE(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı iç bezelye
1 su bardağı sultani bezelye
20 adet arpacık soğan
4 adet enginar
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
7-8 dal dereotu
Tuz
Hazırlanışı:
Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun. Sultani bezelyelerin uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları birkaç dakika kavurun. Üzerine sultani bezelye, tane bezelye, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte ve ara sıra tencereyi sallayarak pişmeye bırakın. Sebzeler yarı yarıya yumuşayınca enginarları ilave edin. 10 dakika kadar pişirip suyunu ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAY
Sultani bezelye
SULTANİ BEZELYE BASTI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg sultani bezelye
100 gram tereyağı
2 adet soğan
300 gram kuzu eti, tuz
Bir buçuk su bardağı sıcak su
Haşlamak için:
12 su bardağı su
1 çay kaşığı silme karbonat
Hazırlanışı:
Tereyağını bir tencereye alın. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve eti ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak ve ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Daha sonra kenara alıp dinlendirin. Geniş bir tencereye 12 su bardağı su ve karbonatı koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca bezelyeyi ilave edin ve 15 dakika haşlayın. Süzüp tencereden alın. Pişirdiğiniz eti yayvan bir tencerenin tam ortasına koyun. Etrafına bezelyeyi yerleştirin. Tuz ve bir buçuk su bardağı suyu ekleyin. Bezelye yumuşayana kadar pişirin. Tencerenin üzerine servis tabağını kapatın. Ters çevirerek yemeği tabağa aktarın.
TARİF DETAY