Sosisli Lezettler
Sosisli Sıcak Kanepe
Malzemeler
4 adet sosis
1 adet yumurta
Bir buçuk çorba kaşığı yoğurt
1 adet yufka
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Sosisli Sıcak Kanepe Yapılışı
Bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın. Yufkayı düz bir zemine serin ve her tarafına yoğurtlu karışımdan sürün. Sosisleri yufkanın tam orta kısmına boylamasına yan yana yerleştirin. Yufkanın bir tarafını diğer tarafın üzerine kapatın ve üzerine tekrar kalan yoğurtlu karışımdan sürün. Yufkayı sıkıca rulo şeklinde sarın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Daha sonra 1 parmak kalınlığında kesin ve bol kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sosisli Lezettler
Sebzeli Sosis
Malzemeler
2 adet orta boy domates
3 adet çarliston biber
3 adet sosis
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 adet yumurta
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
200 gram beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli Sosis Yapılışı
DOMATESLERİN kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberleri ve sosisleri halka halka doğrayın. Yarımşar demet dereotu ve maydanozu ayıklayıp incecik kıyın. Malzemeyi derin bir kabın içinde harmanlayın. Üzerine yumurta, yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı un ve beyaz peynir ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sosisli Lezettler
Sosisli Kiş
Malzemeler
2 adet orta boy domates
3 adet çarliston biber
3 adet sosis
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 adet yumurta
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
200 gram beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sosisli Kiş Yapılışı
Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberleri ve sosisleri halka doğrayın. Yarımşar demet dereotu ve maydanozu ayıklayıp ince kıyın. Malzemeleri derin bir kabın içinde harmanlayın. Üzerine yumurta, yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı un ve beyaz peynir ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sosisli Lezettler
Sosisli Cips Şişleri
Malzemeler
4 adet orta boy patates
2 adet sosis
Pulbiber
Sosisli Cips Şişleri Yapılışı
Patatesleri bıçak ya da rende ile çok ince doğrayın. Her yarım saatte bir suyunu değiştirerek 5 saat bol suda bekletin. Sudan çıkarıp kurulayın. Çöp şişlere 5 adet cips dizin, sonra 1 parça sosis koyun ve yeniden 5 dilim cips takın. Tüm patatesler bittikten sonra bol kızgın yağda kızartın. Üzerine pulbiber dökerek servis yapın.
Sosisli Lezettler
Sosisli Paket Börek
Malzemeler
8 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı pekmez
İç malzemesi için:
3 adet sosis
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosisli Paket Börek Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Halka doğranmış sosisleri, ketçap ve tuzu ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Yağlanmış tepsiye 4 adet milföyü yerleştirin. Hazırladığınız karışımı milföylerin ortasına paylaştırın. Üstlerine, kalan milföy hamurlarını yerleştirin. Üstteki hamurların ortalarını ( ) şeklinde kesin. Kesik uçları yanlara doğru açın. Yumurta sarısına pekmezi ekleyip karıştırın. Hamurların üzerine bu karışımı sürüp, önceden ısıtılmış 190 derecede fırında pişirin.
Aşçının notu: Pekmez hem milföylerin daha iyi kızarmasını sağlar, hem de hoş bir aroma katar..
Sosisli Lezettler
Okroshka
Malzemeler
100 gram sosis
2’şer adet yumurta ve salatalık
5 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
Sosu için:
Bir buçuk su bardağı kefir
2 su bardağı su
1 kahve fincanı elma sirkesi
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı hardal
Tuz, karabiber
Okroshka Yapılışı
SOSU hazırlamak için, kefir, su, elma sirkesi, tozşeker, hardal, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp kenara alın. Sosisleri 10 dakika haşlayıp küçük doğrayın. Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayıp küçük doğrayın. Salatalık, soğan ve dereotunu kıyarak sosis ve yumurtalarla karıştırın. Sosla harmanlayarak servis yapın.
Sosisli Lezettler
Kolay Pizza
Hamuru için:
3 kahve fincanı un
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzerine sürmek için:
3 çorba kaşığı ketçap
Kekik
Üzeri için:
3-4 adet sosis
10 dilim sucuk
3 çorba kaşığı konserve mısır
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Kolay Pizza Yapılışı
HAMUR için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın (hafif akıcı bir hamur olacak). Hamuru, yağlanmış, yapışmaz yüzeyli bir tavaya yayın. Üzerine ketçap sürüp, kekik serpin. Doğranmış sosis, sucuk ve mısır koyun. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tavanın ağzı kapalı olarak kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Daha sonra dilimleyin ve sıcak servis yapın.
Sosisli Lezettler
Sosisli Rulolar
Malzemeler
3 su bardağı un
10 gram kuru maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ, tuz
İçi için:
9 adet uzun sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
Sosisli Rulolar Yapılışı
DERİN bir kasede 3 su bardağı un, kuru maya, 1 çay kaşığı tozşeker ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın ve içine ılık süt, sıvıyağı koyup yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı 4 parmak genişliğinde ve 30 cm uzunluğunda açın. Kenarları düz olacak şekilde kesin. İçlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Her bir hamura 1 adet sosisi verev olacak şekilde yerleştirip sarın. Hazırladığınız sosislileri fırın tepsisine dizin ve 15 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Sosisli Lezettler
Patates sosis şiş
Malzemeler
2-3 adet patates
sosis
kürdan
sıvıyağ
Patates sosis şiş Yapılışı
2-3 adet patatesin kabuklarını soyup, sebze oyacağı ile yuvarlak parçalar çıkarın. Sosisleri de aynı kalınlıkta doğrayın. Kürdanlara patates ve sosisleri geçirip, kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri