Sonbahara özel tatlar
Sonbahar Kreması
4 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı siyah üzüm tanesi
1 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
150 gram kıyılmış badem
1 su bardağı süt
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
Sonbahar Kreması Yapılışı
Üzümleri yıkayıp, suyunu süzdürün. Bir tencereye tozşekerin 3/4'ünü ve suyu koyun. 4 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzüm tanelerini şerbetin içine atın. Bademi ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde süt ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynatın. Yumurta sarısı ve kalan tozşekeri çırpın. Üzerine ayrı ayrı ve karıştırarak un ve sütlü karışımı ekleyin. Ocağa oturtup, sürekli karıştırarak 1 dakika kaynatın. Kremayı ocaktan alın. Margarini ilave edip, iyice karıştırın. Servis kasesine alıp, üzüm taneli şerbeti ekleyin. İyice karıştırıp, buzdolabında dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sonbahar Kreması
4 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı siyah üzüm tanesi
1 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
150 gram kıyılmış badem
1 su bardağı süt
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
Sonbahar Kreması Yapılışı
Üzümleri yıkayıp, suyunu süzdürün. Bir tencereye tozşekerin 3/4'ünü ve suyu koyun. 4 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzüm tanelerini şerbetin içine atın. Bademi ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde süt ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynatın. Yumurta sarısı ve kalan tozşekeri çırpın. Üzerine ayrı ayrı ve karıştırarak un ve sütlü karışımı ekleyin. Ocağa oturtup, sürekli karıştırarak 1 dakika kaynatın. Kremayı ocaktan alın. Margarini ilave edip, iyice karıştırın. Servis kasesine alıp, üzüm taneli şerbeti ekleyin. İyice karıştırıp, buzdolabında dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.