Sonbahara özel tatlar

Sonbahar Kreması  
4 Kişilik  

Malzemeler

1 su bardağı siyah üzüm tanesi
1 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
150 gram kıyılmış badem
1 su bardağı süt
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin

Sonbahar Kreması Yapılışı

Üzümleri yıkayıp, suyunu süzdürün. Bir tencereye tozşekerin 3/4'ünü ve suyu koyun. 4 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzüm tanelerini şerbetin içine atın. Bademi ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde süt ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynatın. Yumurta sarısı ve kalan tozşekeri çırpın. Üzerine ayrı ayrı ve karıştırarak un ve sütlü karışımı ekleyin. Ocağa oturtup, sürekli karıştırarak 1 dakika kaynatın. Kremayı ocaktan alın. Margarini ilave edip, iyice karıştırın. Servis kasesine alıp, üzüm taneli şerbeti ekleyin. İyice karıştırıp, buzdolabında dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...