Sofraların vazgeçilmezi helva

Tahinli Ve Ceviz Soslu Un Helvası Tarifi.

4 çorba kaşığı tepeleme tereyağı 
3 su bardağı un 
Bir buçuk su bardağı tahin 

Şerbeti için: 
2 su bardağı tozşeker 
2 su bardağı su 

Cevizli sos: 1 su bardağı ceviz 
1 su bardağı su 
1 çorba kaşığı tozşeker 
1 çorba kaşığı krema 
1 çay bardağı pekmez 

Servis için: Dondurma.

HELVA için tereyağı ve unu bir tencereye alın. Kısık ateşte, unun kokusu çıkana kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak 40-45 dakika kavurun. Üzerine tahin ilave edip, 5-10 dakika daha kavurmaya devam edin. Diğer taraftan şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Sıcakken helvanın içine katın ve bir taraftan da karıştırın. Helva şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kapatın ve helvayı kaşıkla şekillendirerek servis tabağına alın. Cevizli sos için, su ve tozşekeri kaynatın. Cevizi ilave edip, 1-2 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatın ve krema ile pekmezi katıp, karıştırın. Hazırladığınız sosu helvanın üzerine gezdirdikten sonra, dondurma ile birlikte servis yapın..

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...