Siyah Pirinç
Buğdaygiller familyasından gelen pirincin farklı bir türü olan siyah pirinç, Çin ve İtalya’da üretilir. Az yetiştirilen, nadir bir pirinç türü olduğu için eski Çin’de “yasak pirinç” olarak bilinirdi ve halk tarafından tüketilmesi yasaktı. Günümüzde ise uluslararası gıda pazarında gittikçe yaygınlaşan siyah pirinç, Çin dışında Avustralya’da, Avrupa’da ve Amerika’da tüketilir.
4
9
Siyah Pirinç
Siyah pirinç nasıl tüketilir? Püf noktaları nelerdir? Piştiğinde yapış yapış olan yapısı ile Çin’de kek ve pasta yapımında kullanılan siyah pirinç, tıpkı beyaz pirinç gibi pilav olarak da tüketilir. Sade pilav yapılabileceği gibi mantar, tavuk, şehriye gibi malzemeler ile birlikte hazırlanabilir. Siyah pirinçten yapılan pilav, et ve tavuk yemekleri ile uyumlu bir tada sahiptir.Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL