Şifa kaynağı: Bal

BALLI CEVİZLİ KURABİYE(20 Adet)

Malzemeler:

125 gram oda sıcaklığında margarin

3 su bardağı un

1 su bardağı pudraşekeri

3 adet yumurta sarısı

Yarım su bardağı süt

2 çorba kaşığı bal

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri için:

1 adet yumurtanın akı

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:

Derin bir kaseye küçük parçalar halinde kesilmiş margarini alın. 2 su bardağı unu azar azar ilave edin ve margarini elinizle una yedirin. Margarin ve un özdeşleştikten sonra pudraşekeri, yumurta sarısı, süt, 2 çorba kaşığı bal, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar kalan unu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Önce yumurta akına daha sonra cevize bulayın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...