Vişneli Çikolatalı Pasta

Bugün sevdiklerine tatlı sürprizler yapmak isteyenleri mutfağa alalım lütfen💓Sofra’nın özel tarifleri arasında yer alan bu pastayı mutfağa ilk kez giren dahil herkes kolaylıkla yapabilir. Kısa sürede, az malzeme ile mucizeler yaratabilir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krema için kremayı tencereye alıp ısıtın. Tereyağı ve kıyılmış çikolatayı ilave edin. Tereyağı eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
-
2
Pandispanya için toz şeker ve yumurtayı bir kaba alıp çırpın. Kalan pandispanya malzemesini ilave edip iyice çırpın.
-
3
Yağlanmış orta boy kalp şeklinde kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin.
-
4
Pişip pişmediğini anlamak için pandispanyaya kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
-
5
Fırından alıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra enlemesine ortadan ikiye kesin. Pandispanyanın alt parçasını servis tabağına yerleştirin. Üzerine tek sıra halinde vişne yerleştirin.
-
6
Vişnelerin aralarına damla çikolata serpiştirin. Pandispanyanın üst parçasını yerleştirin.
-
7
Kalan kremayı üzerine sürün. Vişne ile süsleyip 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL