Sıcakta iyi giden soğuk tatlılar
Çikolatalı Soğuk Tatlı Tarifi (6 kişilik)
Bir buçuk paket (300 gram)labne peyniri
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
2 kutu krema (1 kutu 200 ml)
Bir buçuk paket bitter çikolata (1 paket 80 gram)
Üzerine:
Rendelenmiş çikolata
Frenk üzümü
Frambuaz
LABNE peyniri, tozşeker ve vanilyayı pürüzsüz bir hale gelene kadar robottan geçirin. Kremayı derin bir kaba alıp, yoğunlaşıp kabarana dek çırpıcı ile çırpın. Robottaki karışımı kremanın içine katın ve iyice karıştırın. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp, kremalı karışıma katın. Baton kek kalıbını streç filmle kaplayın ve hazırladığınız karışımı içine boşaltın. Üzerini spatula ile düzelttikten sonra derin dondurucuda bir gece bekletin. Servis yapacağınız zaman ters çevirip kalıptan çıkarın. Üzerini rendelenmiş çikolata, frenk üzümü ve frambuazla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Sıcakta iyi giden soğuk tatlılar
Beyaz Çikolatalı Ve Çilekli Soğuk Tatlı Tarifi (8 kişilik)
9 adet kakaolu savoiardi bisküvisi
Yarım çay bardağı taze portakal suyu
300 gram beyaz çikolata
25 gram tereyağı
1 çorba kaşığı pudraşekeri
200 gram Maraş dondurması
1 kutu (200 ml) krema
200 gram çilek
Çilek sos için:
250 gram çilek
1 çorba kaşığı pudraşekeri
1 çorba kaşığı taze portakal suyu
1 DİKDÖRTGEN bir kek kalıbının içini streç filmle kaplayın (silikon kalıp kullanılabilir). Kakaolu savoiardi bisküvilerini kalıbın içine yan yana dizin ve portakal suyu ile ıslatın. Beyaz çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari usulü eritin. 1 çorba kaşığı pudraşekeri, dondurma ve çırpma teliyle çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın. Çilekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın. Çilekleri yan yana bisküvilerin üzerine dizin. Hazırladığınız çikolatalı karışımı yayın ve kalıbı 24 saat derin dondurucuda bekletin. Çilek sos için çileği ayıklayıp 1 çorba kaşığı pudraşekeri ve 1 çorba kaşığı portakal suyu ile püre haline getirin ve koyu kıvam alana kadar pişirin. 2 Tatlıyı servis etmeden yarım saat önce derin dondurucudan çıkartın. Dilimledikten sonra çilek sosla servis yapın.
Sıcakta iyi giden soğuk tatlılar
Erikli Soğuk Tatlı Tarifi (6 kişilik)
4-5 adet mürdüm eriği
10-15 adet kepekli tatlı bisküvi
75 gram oda sıcaklığında margarin
2 su bardağı süzme yoğurt
4 çorba kaşığı bal
1 adet yaprak jelatin
Üzerine: Çeşitli taze meyveler
Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalar halinde olacak şekilde robottan geçirin. Diğer taraftan bisküvileri blenderde toz haline getirin ve bir tabağa alın. Oda sıcaklığındaki margarinle karıştırın. Karışımı 18 cm çapında yağlanmış kelepçeli bir kabın dibine yayın ve buzdolabında donması için 2-3 saat bekletin. Yaprak jelatini soğuk suya batırıp çıkarın ve bir kaseye alın. Daha sonra üzerine sıcak su gezdirip eritin. Robottan geçirdiğiniz eriklerin içine süzme yoğurt, bal ve erimiş jelatini ekleyip karıştırın. Buzdolabından aldığınız bisküvili kabın üzerine boşaltın. Spatula ile düzelttikten sonra tekrar buzdolabında 2-3 saat bekletin. Servise yakın buzdolabından alın ve kalıbından çıkarın. Üzerini dilimlenmiş taze meyvelerle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Sıcakta iyi giden soğuk tatlılar
Kupta Soğuk Tatlı Tarifi (6 kişilik)
100 gram margarin
1 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
Üç buçuk su bardağı süt
100 gram kedidili bisküvi
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Çikolatalı sos için:
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı damla çikolata
Margarini bir tencerede eritin. Un ve tozşekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin. Orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra mikserle 10 dakika çırpın. Kupların yarısını muhallebi ile doldurun. Üzerlerine ufalanmış bisküvileri ve dövülmüş fındığı serpin. Diğer tarafta çikolatalı sos için bir tencerede süt, su, kakao, tozşeker ve nişastayı karıştırarak pişirin. Kaynayınca içine damla çikolatayı ilave edip karıştırın. Çikolatalı sosu kuplara paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Soğuk servis yapın.
Sıcakta iyi giden soğuk tatlılar
Mısır Gevrekli Soğuk Vişne Tarifi (6 kişilik)
750 gram vişne
2 çorba kaşığı tozşeker
2 paket vişne jölesi
1 su bardağı mısır gevreği
2 paket krem şanti
Bir buçuk su bardağı soğuk süt
Süslemek için:
Mısır gevreği l Vişne
Vişneden 6-7 adet üzerini süslemek için ayırın. Diğer vişnelerin çekirdeklerini çıkarın ve tozşekerle birlikte blenderden geçirin. Diğer taraftan vişne jölelerini üzerindeki tarife göre hazırlayın. Robottan geçirdiğiniz vişneyi ekleyin ve kuplara bölüştürün. Üzerlerine mısır gevreğini pay edin. Donması için buzdolabında bekletin. Bu arada krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve yarım saat buzdolabında bekletin. Hazırladığınız krem şantiyi kuplara paylaştırın. Üzerini mısır gevreği ve vişne ile süsleyip servis yapın.
Sıcakta iyi giden soğuk tatlılar
Çikolatalı Soğuk Sufle Kapları Tarifi (4 kişilik)
1 paket portakal aromalı jöle
100 gr kakao
300 gr süzme yoğurt
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Jöleyi pakette belirtildiği gibi sıcak su ile karıştırın. Ilınması için bekletin. Jöle ılınırken kapları hazırlamak için, yağlı kağıt ile resimdeki gibi şeritler hazırlayın. Bir yapışkan bant ile bunları kapların üst kısmında bilezik gibi birleştirin. Böylece kaplarınızı yükseltmiş ve kendi kapasitelerinden daha fazla malzeme alacak hale getirmiş olursunuz. Kakaoyu üzerine biraz soğuk su ekleyip karıştırarak macun haline getirin. Süzme yoğurt ile karıştırın. Tuz, vanilya ve ılınmış olan jöleli karışımla birlikte tüm malzemeyi karıştırın. Hazırlamış olduğunuz kaplara bölüştürüp buzluğa kaldırın. Servis yapmak için buzluktan çıkardığınız kapların kağıtlarını çıkarın. Portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Sıcakta iyi giden soğuk tatlılar
Soğuk Armut Tatlısı Tarifi (4 kişilik 110 kcal)
4 adet frenk armudu
2 su bardağı su
Çay kaşığının ucuyla gıda boyası
1 su bardağı esmerşeker
Üzerine: 4 top light dondurma
ARMUTLARI sap kısımları kalacak şekilde soyun. Suyu tencereye alın ve gıda boyasını ilave edip, karıştırın. Armutları tencereye yerleştirin ve üzerlerine esmerşeker serpin. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte fokurdayıncaya kadar pişirin. Tatlıları servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine birer top dondurma koyup soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar