Sevgililer günü pastaları
Sevgililer günü pastaları...
SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI(8 Kişilik)
Pandispanya için:
2 adet yumurta,
yarım su bardağı tozşeker,
1 kahve fincanı un,
yarım çay kaşığı kabartma tozu,
iç kreması için:
1 su bardağından iki parmak eksik süt,
1/4 su bardağı tozşeker,
4 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta,
1 paket vanilya,
3 çorba kaşığı tereyağı,
çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası,
krem şanti için:
1 paket toz krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası,
içi için:
1 adet muz,
1 adet elma,
1 adet ayva,
1 adet küçük boy nar,
ıslatmak için:
vişne suyu,
üzeri için:
beze
Pandispanya için yumurtaları ve tozşekeri kabarıncaya dek mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı yağlı kağıt ile kaplı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Pandispanyanın iç kreması için, süt, tozşeker, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırptıktan sonra tencereye aktarın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tereyağı, vanilya ve gıda boyasını ekleyin. Kremanın topaklanmaması için sürekli karıştırarak soğutun. Pandispanyayı da soğuduktan sonra ortasından enlemesine ikiye kesin. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alıp vişne suyu ile ıslatın. Üzerine iç kremadan sürün. Meyveleri küçük küpler halinde doğrayıp kremanın üzerine yayın. İkinci pandispanya katını meyvelerin üzerine yerleştirip vişne suyuyla ıslatın. Krem şanti için toz krema, süt ve gıda boyasını koyulaşana dek mikserle çırpın. Krem şanti ile pastanın üzerini ve kenarlarını sıvayın. Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin. Pastanın üzerini beze ve çikolata parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
Sevgililer günü pastaları
KALP PASTA(8 Kişilik)
Hamur için:
3 adet yumurta,
1 su bardağı tozşeker,
1.5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
5 gram vanilya şekeri,
krema için:
1 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı tozşeker,
3 çorba kaşığı un,
2 adet yumurta,
üzeri için:
1 su bardağı krem şanti,
1 çay kaşığı tozşeker,
1 su bardağı süt,
pembe gıda boyası,
arasına:
meyve dilimleri,
Hamur malzemesini mikser ile 5 dakika çırpın. Kalp şeklinde bir kalıba döküp, 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, sütü ocağa koyun. Ayrı bir kapta 3 çorba kaşığı tozşeker, 2 adet yumurta ve 3 çorba kaşığı unu karıştırın. Karışımı kaynayan süte yavaş yavaş ekleyip, çırparak pişirin. Soğumaya bırakın. Pastanın dışı için, 1 su bardağı krem şanti, 1 çay kaşığı şeker ve 1 su bardağı sütü mikser ile karıştırın. Pişen keki yatay olarak üç parça halinde kesin. Alt katına kremayı yayın. Meyve parçalarını koyun. Üzerine bir miktar şanti koyup, diğer kek katını serin. Tekrar krema ve şanti koyun. Üçüncü kek parçasını üzerine yerleştirin. Son olarak bıçak yardımı ile pastanın dışını şanti kaplayın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler