Sevdiklerinizi şımartın
ÇİKOLATALI SUFLE(4 Kişilik)
6 paket (80’er gramlık) bitter çikolata, 125 gram margarin, 6 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay bardağı un
Margarini bir kaba alıp, eritin ve ocaktan alın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ilave edin ve karıştırın. Derin bir kapta yumurta ve tozşekeri mikserle kabarana kadar çırpın. Bu karışımı çikolatalı harcın içine ekleyin ve şöyle bir karıştırın. Unu da katıp, 1-2 kez karıştırdıktan sonra küçük güveç kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın
Sevdiklerinizi şımartın
ÇAYLI VE ÇİKOLATA SOSLU KEK(8-10 Kişilik)
3 adet yumurta, 2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı demli çay, 3/4 su bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı un, 1 su bardağı kepekli un, 1 çorba kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu, sos için: yarım paket (100 ml) krema, 2 çorba kaşığı bal, 2 çorba kaşığı kuru çay, 1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yumurtaları derin bir kaba alın ve tozşeker ilave edip, çırpıcı ile çırpın. Oda sıcaklığındaki çay ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın. Ayrı bir kaba un, kepekli un, kakao, tarçın ve kabartma tozunu eleyin. Yumurtalı karışıma ekleyip, karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Çikolata sos için kremayı bir kaba alın ve ocağa oturtun. Bal ve çayı ilave edip, kısık ateşte çay rengini verene kadar ısıtın. Parçalara ayırdığınız çikolatayı ayrı bir kaba alın ve üzerine çaylı karışımı süzerek, boşaltın. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAYSevdiklerinizi şımartın
ÇİKOLATALI VE MISIR UNLU KURABİYE(15 Adet)
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata, 1 su bardağı mısır unu, 200 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 su bardağı tozşeker, 2 adet yumurta, bir buçuk su bardağı un, 1 paket vanilya, bir tutam tuz
Tereyağı ve tozşekeri derin bir kapta kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin ve çırpmaya devam edin. Mısır unu, un, vanilya ve tuz ekleyip, karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istediğiniz şekli vererek koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeler ılınınca yarısına kadar çikolataya batırın ve soğuması için alüminyum folyo üzerine dizin.
TARİF DETAY