Sevdiklerinizi şımartın
ÇİKOLATALI SUFLE(4 Kişilik)
6 paket (80’er gramlık) bitter çikolata, 125 gram margarin, 6 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay bardağı un
Margarini bir kaba alıp, eritin ve ocaktan alın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ilave edin ve karıştırın. Derin bir kapta yumurta ve tozşekeri mikserle kabarana kadar çırpın. Bu karışımı çikolatalı harcın içine ekleyin ve şöyle bir karıştırın. Unu da katıp, 1-2 kez karıştırdıktan sonra küçük güveç kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın
Sevdiklerinizi şımartın
ÇİKOLATA SOSLU TART TATİN(6-8 Kişilik)
Tart hamuru için: 125 gram soğuk tereyağı, bir buçuk su bardağı un, 1 çay kaşığı vanilya, bir tutam tuz, 4 çorba kaşığı soğuk su, üzeri için: 4 adet elma, 1 su bardağı tozşeker, 2 çorba kaşığı su, 1 çorba kaşığı limon suyu, 3 çorba kaşığı tereyağı, çikolata sos için: 1 paket (80 gram) bitter çikolata, yarım paket (100 ml) krema, süslemek için: krem şanti, nane
Öncelikle hamur için tereyağını küp şeklinde doğrayın ve robota alın. Un, vanilya ve tuz ekleyip, 1 dakika çekin. Robot çalışırken bir taraftan da suyu ekleyin ve hamuru robottan alın. Hafifçe elinizle yoğurarak streç filmle sarın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Diğer taraftan elmaları dörde bölün ve çekirdek yataklarını çıkarıp, kabuklarını soyun. Tavaya tozşeker, su ve limon suyunu koyup, karamel rengi alana kadar kaynatın. Tavayı ocaktan alın ve tereyağını ekleyip, karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra kalıbınıza boşaltın. Üzerine elma dilimlerini dizin. Dinlenen hamuru kalıbınızdan biraz daha geniş olacak şekilde açın ve elma dilimlerinin üzerine kapatıp, kenarlarını sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Tart ılınınca ters çevirip servis tabağına çıkarın. Çikolata sos için bir tavada kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edin. Karıştı rarak erimesini sa¤lay›n ve tart›n üzerine gezdirin. Krem şanti ve nane ile süsleyin.
Sevdiklerinizi şımartın
BANANA ROLL(4 Kişilik)
4 adet muz, 1 adet yufka, yarım su bardağı rendelenmiş çikolata, 1 adet yumurtanın akı, kızartmak için: sıvıyağ servis için: dondurma, frambuaz
Yufkayı enlemesine ve boylamasına kesip, dört parça elde edin. Yufka parçalarından birinin geniş kenarına bir adet muz yerleştirin ve üzerine çikolata serpin. Yufkanın iki kenarına fırçayla yumurta akı sürün ve sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Dondurma ve frambuaz ile birlikte servis yapın.
Sevdiklerinizi şımartın
ÇAYLI VE ÇİKOLATA SOSLU KEK(8-10 Kişilik)
3 adet yumurta, 2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı demli çay, 3/4 su bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı un, 1 su bardağı kepekli un, 1 çorba kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu, sos için: yarım paket (100 ml) krema, 2 çorba kaşığı bal, 2 çorba kaşığı kuru çay, 1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yumurtaları derin bir kaba alın ve tozşeker ilave edip, çırpıcı ile çırpın. Oda sıcaklığındaki çay ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın. Ayrı bir kaba un, kepekli un, kakao, tarçın ve kabartma tozunu eleyin. Yumurtalı karışıma ekleyip, karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Çikolata sos için kremayı bir kaba alın ve ocağa oturtun. Bal ve çayı ilave edip, kısık ateşte çay rengini verene kadar ısıtın. Parçalara ayırdığınız çikolatayı ayrı bir kaba alın ve üzerine çaylı karışımı süzerek, boşaltın. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sevdiklerinizi şımartın
ÇİKOLATALI VE MISIR UNLU KURABİYE(15 Adet)
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata, 1 su bardağı mısır unu, 200 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 su bardağı tozşeker, 2 adet yumurta, bir buçuk su bardağı un, 1 paket vanilya, bir tutam tuz
Tereyağı ve tozşekeri derin bir kapta kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin ve çırpmaya devam edin. Mısır unu, un, vanilya ve tuz ekleyip, karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istediğiniz şekli vererek koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeler ılınınca yarısına kadar çikolataya batırın ve soğuması için alüminyum folyo üzerine dizin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar