Salkımdaki lezzet taneleri: Üzüm
Siz de mevsimindeyken üzümü sıkça sofralarınıza konuk edebilirsiniz...
KREMALI BİSKÜVİ(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 salkım beyaz üzüm
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı irmik
Krema için:
1 çay bardağı beyaz üzüm suyu
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı pudraşekeri
2 çorba kaşığı krema
Üzeri için:
Pudraşekeri
Hazırlanışı:
Un, tereyağı, pudraşekeri, vanilya ve irmiği iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 2 cm olacak şekilde açın. Dilediğiniz ebattaki yuvarlak kalıpla kesin. Hamurları, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Krema için üzüm suyu, süt, un, pudraşekeri ve kremayı karıştırarak pişirin. Mikser yardımıyla çırparak soğutun İki bisküvinin arasına krema koyup üzüm yerleştirin. Bisküviler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerlerine dilimlenmiş üzüm yerleştirip servis yapın.
Salkımdaki lezzet taneleri: Üzüm
ÜZÜM DOLGULU ÜÇGENLER(8 Kişilik)
Malzemeler:
3 çorba kaşığı siyah üzüm suyu
200 gram tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 çay kaşığı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Dolgu için:
15 adet siyah üzüm
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı pudraşekeri
Hazırlanışı:
Üzüm suyu, tereyağı, pudraşekeri, süt, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Un ilave edip yoğurun. Hamuru merdane yardımı ile hafif kalınca açıp, kavanoz kapağı ile yuvarlaklar çıkarın. Bir adet hamurun ortası hafif çukur kalacak şekilde üç tarafından hafifçe büzerek üçgen şekline getirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Dolgu için ikiye kesilmiş üzüm, ceviz ve pudraşekerini karıştırın. Karışımı hamurların içlerine pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
TARİF DETAYSalkımdaki lezzet taneleri: Üzüm
ÜZÜMLÜ BALLI BABA(8 Kişilik)
Malzemeler:
10-15 adet üzüm
4 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı krema
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı irmik
Şerbet için:
1 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı su
Üzeri için:
Üzüm taneleri ve bal
Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Krema ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde un, vanilya, kabartma tozu ve irmiği harmanlayıp, yumurtalı karışıma ekleyin. Üzümleri dilimleyip ilave edin. Küçük kek kalıplarını yağlayıp karışımı kalıplara pay edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin. 2 Şerbet için tozşeker ve suyu, tozşeker eriyene dek kaynatın. Kekleri kalıplardan çıkarın. Ilık keklerin üzerlerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince üzerlerine bal gezdirin. Üzüm taneleri ile süsleyip servis yapın.
TARİF DETAYSalkımdaki lezzet taneleri: Üzüm
ÜZÜMLÜ FIRIN SÜTLAÇ(8 Kişilik)
Malzemeler:
10-15 adet siyah üzüm
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı siyah üzüm suyu
1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
Servis için:
Üzüm jölesi, tanelenmiş üzüm
Hazırlanışı:
Süt, tozşeker, üzüm suyu, pirinç, mısır nişastası ve yumurta sarısını karıştırarak pişirin. Üzüm ekleyip karıştırın. Karışımı toprak kaplara pay edin. Fırının üst kısmını açıp, tatlının üzeri hafif yanana dek pişirin. Üzüm jölesi ve dilimlenmiş üzümle servis yapın
TARİF DETAYSalkımdaki lezzet taneleri: Üzüm
HANIMIN ŞAPKASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
2 çorba kaşığı siyah üzüm suyu
3 adet yumurta
1 çay bardağı pudraşekeri
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı kıyılmış badem
Jöle için:
1 salkım siyah üzüm
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı dövülmüş dalma sakızı
Servis için:
Pudraşekeri
Hazırlanışı:
Yumurtayı pudraşekeriyle çırpın. Üzüm suyu, süt, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu, un ve bademi iyice karıştırın. Hamuru küçük kek kalıplarına pay edip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğuyunca çay kaşığı ile ortalarını çıkarın. 2 Jöle için ikiye bölünmüş 10-12 adet üzüm, tozşeker ve damla sakızını pişirin. Tel süzgeçten geçirip jöle kıvamı alana kadar tekrar pişirin. Jöle ılındığında kalan üzümleri ikiye bölüp karıştırın. Jöleyi şapkaların ortalarına pay edin. Pudraşekeri serpip servis yapın.
TARİF DETAY