Salkımdaki lezzet taneleri: Üzüm
KREMALI BİSKÜVİ(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 salkım beyaz üzüm
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı irmik
Krema için:
1 çay bardağı beyaz üzüm suyu
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı pudraşekeri
2 çorba kaşığı krema
Üzeri için:
Pudraşekeri
Hazırlanışı:
Un, tereyağı, pudraşekeri, vanilya ve irmiği iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 2 cm olacak şekilde açın. Dilediğiniz ebattaki yuvarlak kalıpla kesin. Hamurları, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Krema için üzüm suyu, süt, un, pudraşekeri ve kremayı karıştırarak pişirin. Mikser yardımıyla çırparak soğutun İki bisküvinin arasına krema koyup üzüm yerleştirin. Bisküviler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerlerine dilimlenmiş üzüm yerleştirip servis yapın.
Salkımdaki lezzet taneleri: Üzüm
HANIMIN ŞAPKASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
2 çorba kaşığı siyah üzüm suyu
3 adet yumurta
1 çay bardağı pudraşekeri
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı kıyılmış badem
Jöle için:
1 salkım siyah üzüm
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı dövülmüş dalma sakızı
Servis için:
Pudraşekeri
Hazırlanışı:
Yumurtayı pudraşekeriyle çırpın. Üzüm suyu, süt, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu, un ve bademi iyice karıştırın. Hamuru küçük kek kalıplarına pay edip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğuyunca çay kaşığı ile ortalarını çıkarın. 2 Jöle için ikiye bölünmüş 10-12 adet üzüm, tozşeker ve damla sakızını pişirin. Tel süzgeçten geçirip jöle kıvamı alana kadar tekrar pişirin. Jöle ılındığında kalan üzümleri ikiye bölüp karıştırın. Jöleyi şapkaların ortalarına pay edin. Pudraşekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler