Salata ziyafetine hazır olun!
Brokoli Salatası Tarifi (5 kişilik)
125 gram brokoli
1 adet orta boy havuç
1 küçük boy kırmızı lahana
3 çorba kaşığı mısır konservesi
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz
1 BROKOLİLERİ küçük dallara ayırıp, tuzlu sıcak su ile haşlayalım. Sonrasında brokolileri kepçeyle alıp suyunu süzdürelim. 2 Havucu jülyen (uzun ince) dilimleyelim. Ayrı bir kapta tuzlu sıcak su içinde haşlayalım. 3 Kırmızı lahanayı sıcak suya batıralım. 5 dakika beklettikten sonra sudan çıkarıp doğrayalım. Tüm bu işlemlerden sonra sebzeleri servis tabağına yerleştirip etrafına mısır tanelerini serpelim. Sosu için bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı limon suyunu, 1 çorba kaşığı elma sirkesini ve tuzu iyice çırpıp, sebzelerin üzerine gezdirelim.
Aşçının notu: Hazırladığınız salata sosunu, sebzeler sıcakken üzerlerine gezdirirseniz daha iyi bir sonuç alırsınız.
Salata ziyafetine hazır olun!
Somon Gurme Salata Tarifi (6 kişilik)
18 dilim somon füme
1 bağ roka
1 bağ su teresi
1 adet kıvırcık marul
1 tutam ıspanak yaprağı
1 adet lollo rosso
1 bağ yeşil soğan
1 baş kırmızı soğan
1 tutam kapari çiçeği
Yarım bağ dereotu
Yarım bağ taze fesleğen
1 küçük kavanoz kuşkonmaz
Tuna sos için:
1 küçük kutu ton balığı
1 kaşık mayonez
Yarım çay bardağı limon sirkesi
Yarım çay bardağı taze krema
1-2 damla acı sos (isteğe göre)
2 diş sarmısak
1 su bardağı su
1/2 bağ ince kıyılmış dereotu
Tuz
Salata için tüm yeşillikleri bol suda yıkayın ve süzülmeleri için bir süzgeçte bekletin. ‹ri parçalara ayırarak servis tabağına alın. Kırmızı soğanı halka şeklinde doğrayın. ‹ri parçalar halinde kesilmiş somon füme, kuşkonmaz, halka doğranmış kırmızı soğan ve kapari çiçeğini yeşilliklerin üzerine serpiştirin. Tuna sos için ton balığı, sarmısak, 1 su bardağı suyu cam bir kaba alarak mikserleyin. Ayrı bir kapta mayonezi, çırpma teliyle karıştırın. Mikserlediğiniz karışımı mayoneze yavaş yavaş karıştırarak yedirin. Limon sirkesi, krema ve tuz ekleyin. Kıyılmış dereotu ve isteğe bağlı olarak acı sos ilave ederek tüm malzemeyi karıştırıp salatanın üzerine istediğiniz kadar döküp servis yapın.
Salata ziyafetine hazır olun!
Peynir Salatası Tarifi
Karışık Akdeniz yeşilliği
5-6 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı konserve mısır
1 çorba kaşığı yerfıstığı
sotelemek için sızma zeytinyağı
Birkaç dilim eski kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tulum peyniri
1 çorba kaşığı krem peynir
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Karışık Akdeniz yeşilliğini servis tabağına alın. Kiraz domates, konserve mısır, küp doğranmış kaşar peyniri ve tulum peynirini salataya ekleyin. Tuzunu, limonunu ayarlayın. Kabukları soyulmuş fıstığı zeytinyağında bir-iki çevirin. Ayrı bir yerde krem peynir ve zeytinyağını iyice çırpıp, salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Salata ziyafetine hazır olun!
Deniz Ürünlü Salata Tarifi
4 adet kalamar
sotelemek için sızma zeytinyağı
Yarım demet roka yaprağı
Yarım demet göbek marul
Birkaç dilim domates
1 adet salatalık
1 adet havuç
1 çorba kaşığı konserve mısır
1 küçük kutu konserve tonbalığı
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz,
pulbiber,
kekik
Kalamarı, çok az zeytinyağı, pulbiber ve kekikle soteleyin. Salatalığı yıkayıp, kabuklarıyla birlikte dilimleyin. Roka yaprakları ile göbek marulu irice doğrayın. Servis kabına alın. Üzerine dilimlenmiş domates, salatalık ve rendelenmiş havucu ekleyin. Ton balığı ve sotelenmiş kalamarı ilave edin. Mısırları üzerine serpip, tuzunu ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek servis yapın.
Salata ziyafetine hazır olun!
Acılı Lahana Salatası Tarifi
1 adet küçük boy lahana
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
6 dal maydanoz
3 adet siyah zeytin
Tuz
Lahanayı bol tuzlu ve sirkeli suda yıkayıp iyice süzülmesi için süzgeçte bekletin. ince ince doğrayıp yumuşaması için tuzla iyice ovun. Diğer tarafta sos için zeytinyağı, kekik, pulbiber, limon suyu ve tuzu karıştırın. Lahanayı servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu lahananın üzerine gezdirin. Siyah zeytin ve maydanozla süsleyip servis yapın.
Salata ziyafetine hazır olun!
Peynirli Salata Tarifi (4 kişilik)
4 adet domates
100 gram beyaz peynir
2 adet salatalık
15 adet biberli zeytin
2-3 adet biber
1 adet soğan
Semizotu
Kırmızı pancar
Sos için:
Zeytinyağı
Balzamik sirke
Pulbiber
Kekik
Tuz
Tüm sebzeleri ve peyniri küp doğrayıp servis tabağına alın. Zeytinyağı, balzamik sirke, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Salata ziyafetine hazır olun!
Körili Mısır Salata Tarifi
100 gram kuşbaşı doğranmış piliç eti
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Dilediğiniz miktarda yeşillik
2 çorba kaşığı iri parçalanmış ceviz
2 çorba kaşığı rendelenmiş
kaşar peyniri
Konserve mısır
Kokteyl sos için:
1/2 çay bardağı köri
Yarım çay bardağı ketçap
2 çorba kaşığı mayonez
Yarım çorba kaşığı hardal
Kuşbaşı iriliğinde kesilmiş tavuk etini çok az zeytinyağıyla birlikte soteleyin. Dilediğiniz miktarda yeşilliği iri parçalar halinde doğrayarak, salata kasesine aktarın. Üzerine sıcak piliç etini serpiştirin. Sırasıyla ceviz, rendelenmiş kaşar peyniri ve dilediğiniz miktarda mısırı da ekleyin. Sos için malzemeyi iyice karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.
Salata ziyafetine hazır olun!
Hellim Peynirli Salata Tarifi (4 Kişilik, 185 Kcal)
4 dilim hellim peyniri
250 gram Akdeniz yeşilliği
4 adet kurutulmuş domates
1 adet küçük boy armut,
4 adet ceviz içi
Sos için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi,
tuz
HELLİM peyniri dilimlerini 15 dakika suda bekletin. Daha sonra süzün ve yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartın. Yıkanmış ve süzülmüş Akdeniz yeşilliğini elinizle iri parçalara ayırıp, servis kabına alın. Kurutulmuş domatesi 1 su bardağı sıcak suda 10 dakika bekletin ve süzün. Kuruladıktan sonra dilimleyin ve salataya ilave edin. Küp doğranmış armut ve iri kıyılmış ceviz içini ekleyin. Salatanın üzerine kızarmış hellim peynirini yerleştirin. Sos için bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip, tatların birbirine geçmesi için harmanlayıp, servis yapın.
Salata ziyafetine hazır olun!
Kıtır Ekmekli Salata Tarifi (6 kişilik)
6 dilim çok tahıllı ekmek
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
1 adet kırmızı biber
3 adet salatalık
20 adet kiraz domates
200 gram örgü peynir
3 dal fesleğen
Yarım çay bardağı dörde bölünmüş ceviz içi
Tuz
Üzerine:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 EKMEK dilimlerini küp doğrayıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika tutup kenara alın. 2 Soğanı piyazlık, kırmızı biber ve salatalıkları halka doğrayın. Domatesleri dörde bölün. Peyniri küp doğrayın. Doğradığınız malzemeleri servis tabağına alın. Ekmek, ceviz ve fesleğen yapraklarını ilave edin. Üzerine zeytinyağı, limon, suyu ve tuz ekleyip harmanladıktan sonra servis yapın.
Salata ziyafetine hazır olun!
Demirhindi Soslu Yeşil Salata Tarifi (4 kişilik)
1 adet göbek salata
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
3-4 adet kiraz domates
Sos için:
50 gram demirhindi
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2-3 parça taze zahter
Tuz
GENİŞ bir kapta kıyılmış göbek salata, mısır, Meksika fasulyesi ve dilimlenmiş domatesi harmanlayın. Sos için demirhindiyi ufak parçalara ayırıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynatıp, kaşık yardımıyla ezin ve soğumaya bırakın. Demirhindi, zeytinyağı, nar ekşisi, zahter ve tuzu iyice çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Salata ziyafetine hazır olun!
Renkli Salata Tarifi (4 kişilik)
4 kişilik
1’er adet kırmızı, sarı ve turuncu biber
1 adet kırmızı soğan, 2 adet salatalık
10 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı doğranmış biberli zeytin
50 gram beyaz peynir
Sos için: Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 diş dövülmüş sarmısak, tuz
BİBERLERİ iri küp şeklinde doğrayın ve salata kasesine alın. Piyazlık doğranmış soğan, küp doğranmış salatalık ve dörde bölünmüş domatesi ilave edin. Zeytin ve küp doğranmış beyaz peyniri ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Sos için bir kasede zeytinyağı, limon suyu, sarmısak ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri