Salata ziyafetine hazır olun!

 Brokoli Salatası Tarifi (5 kişilik)

 125 gram brokoli
1 adet orta boy havuç
1 küçük boy kırmızı lahana
3 çorba kaşığı mısır konservesi
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz



1 BROKOLİLERİ küçük dallara ayırıp, tuzlu sıcak su ile haşlayalım. Sonrasında brokolileri kepçeyle alıp suyunu süzdürelim. 2 Havucu jülyen (uzun ince) dilimleyelim. Ayrı bir kapta tuzlu sıcak su içinde haşlayalım. 3 Kırmızı lahanayı sıcak suya batıralım. 5 dakika beklettikten sonra sudan çıkarıp doğrayalım. Tüm bu işlemlerden sonra sebzeleri servis tabağına yerleştirip etrafına mısır tanelerini serpelim. Sosu için bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı limon suyunu, 1 çorba kaşığı elma sirkesini ve tuzu iyice çırpıp, sebzelerin üzerine gezdirelim.

Aşçının notu: Ha­zır­la­dı­ğı­nız sa­la­ta so­su­nu, seb­ze­ler sı­cak­ken üzer­le­ri­ne gez­di­rir­se­niz da­ha iyi bir so­nuç alır­sı­nız.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...