Mantarlı Pratik Simit

Mantarlı Pratik Simit

Dışı çıtır, içi lezzet dolu bir atıştırmalık: Mantarlı Pratik Simit ile fırından çıkan sıcacık mutluluğa hazır olun!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kek unu ve yoğurdu karıştırma kabına alarak yoğurun. Zeytin, mantar ve biberiye ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini kapatarak 10 dakika dinlendirin.
  • 2
    Sürenin sonunda hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Elinizde yuvarlayarak uzun hamurlar elde edin. Bir adet hamurun iki ucunu iki elinizle tutun ve ters yönlere çevirin.
  • 3
    Uçlarını birleştirip yuvarlak hale getirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bolca susam ve az miktarda çörek otu serpin.
  • 4
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...