Anne Poğaçası

Anne Poğaçası

Yumuşacık dokusu ve mis gibi kokusuyla çocukluğunuzun sıcak lezzeti: Anne poğaçası.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yoğurma kabına ayçiçeği yağını, yoğurdu, yumurta akını, tereyağını, şekeri, sirkeyi ve tuzu alın. İyice karıştırın. Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin.

  • 2

    Harç için beyaz peyniri bir kaseye alın. Kıyılmış maydanozla karıştırın.

  • 3

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinde açıp ortasına peynirli harç koyun. Yuvarlayarak kapatın. Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı dizin.

  • 4

    Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...