Sakız ağacının efsunlu reçinesi: Sakız
Sakız ağacının dalları ve gövdesindeki çiziklerden elde edilen bir reçine olan damla sakızı, minicik bir parçasının efsunlu dokunuşuyla içine girdiği tüm yemekleri farklılaştırıp benzersiz kılar. Elmas Yetgin, helvadan pastaya, kurabiyeden keke kadar, buram buram damla sakızı kokan tarifler hazırladı
Sakız ağacının efsunlu reçinesi: Sakız
Damla sakızlı irmik helvası
(6-8 kişilik)
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı, 2 su bardağı irmik, 100 gram tereyağı, 1 su bardağı kara, Özbek üzümü, Bir buçuk su bardağı kıyılmış ceviz, 2 su bardağı süt, Bir buçuk su bardağı tozşeker
İRMİK ve tereyağını bir tencereye alın. Bir yandan tahta bir kaşıkla kavururken, diğer yandan da üzüm ve cevizi ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin ve ocağın altını kapatın. Diğer taraftan ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve tozşekeri kaynamaya bırakın. Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve kavurduğunuz irmiğin üzerine ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri