Domatesli Ricottalı Bruschetta

Domatesli Ricottalı Bruschetta
KOLAY 15 DAKİKA 4 KİŞİLİK

İtalyan esintileri sofralarınıza konuk oluyor. Taze domates, yumuşak ricotta ve mis kokulu fesleğenle hazırlanan bu bruschetta, dost sohbetlerinin ve davet sofralarının en sevilen başlangıcı olacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kiraz domatesleri yıkayıp ortadan ikiye veya dörde bölün. Taze soğanı ince doğrayın. Roka ve fesleğen yapraklarını yıkayıp kurulayın, elinizle kopararak parçalayın. Tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın.

  • 2

    Üzerine zeytinyağı, balsamik sirke, tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Malzemeleri ezmeden, nazikçe karıştırarak harmanlayın.

  • 3

    Ekmek dilimlerini kızartma tavasında ya da fırın ızgarasında her iki yüzü hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerlerine sarımsak sürün.

  • 4

    Her bir ekmek diliminin üzerine ricotta peyniri sürün. Üzerine hazırladığınız domatesli karışımdan bolca yerleştirin.

  • 5

    Ekmek kıtırlığını kaybetmeden, bekletmeden servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...