Sağlık ve lezzet birarada
Tavuk etiyle alıştıklarınızın dışında harika lezzetler hazırlamanız mümkün...
MANTARLI TAVUK(4 kişilik)
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
200 gram mantar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı soya sosu
2 adet domates
2 adet sivri biber
Karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Tavuk etlerini jülyen doğrayıp derin bir kaba alın. Üzerine köri, soya sosu, karabiber ve pulbiber ekleyip harmanlayın. Yarım saat bekletin. Mantarları, domatesleri ve biberleri dilimleyin. Geniş bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırın. Tavuk etlerini tavaya alın. Üzerine mantar, domates ve biberleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tavuklar ve sebzeler suyunu bırakıp çekene kadar orta hararetli ateşte pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.