Sağlık ve lezzet birarada
MANTARLI TAVUK(4 kişilik)
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
200 gram mantar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı soya sosu
2 adet domates
2 adet sivri biber
Karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Tavuk etlerini jülyen doğrayıp derin bir kaba alın. Üzerine köri, soya sosu, karabiber ve pulbiber ekleyip harmanlayın. Yarım saat bekletin. Mantarları, domatesleri ve biberleri dilimleyin. Geniş bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırın. Tavuk etlerini tavaya alın. Üzerine mantar, domates ve biberleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tavuklar ve sebzeler suyunu bırakıp çekene kadar orta hararetli ateşte pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Sağlık ve lezzet birarada
SOSLU TAVUK ŞİŞ(24 Adet)
Malzemeler:
Yarım kg ince doğranmış tavuk göğsü
Sos için:
1/3 kahve fincanı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
1/4 kahve fincanı limon suyu
1/4 kahve fincanı soya sosu
6 dilim zencefil turşusu
8 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı kimyon
1 adet kuru acı kırmızı biber
Hazırlanışı:
24 adet çöp şişi en az 30 dakika ve en fazla 24 saat suyun içinde bekletin. Bu şekilde şişlerinizin yanmasını önlemiş olursunuz. Kullanmadan hemen önce sudan çıkarın. Sos için tüm malzemeyi robottan geçirin. Dilimlenmiş tavukları şişlere geçirin ve sosun içinde 5 saat marine olmaları için bekletin. Aceleniz varsa yarım saat bekletmeniz de yeterli olacaktır. Marine olmuş şişleri kor haline gelmiş ateş üzerinde kızarana kadar pişirin (şişleri mangal yerine, önceden ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz).
Sağlık ve lezzet birarada
YUFKALI TAVUK(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
5 adet yufka
1 su bardağı haşlanmış nohut
5 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini tencereye koyup, tuzlu suda haşlayın. Bu arada yufkaları yapışmaz yüzeyli tavada ya da sac üzerinde kızartıp, incecik kesin. Kenarlı tepsiye ya da yayvan bir güvece yufkaları yayın. Haşlanan tavuğu da didip, haşlanmış nohutla beraber yufkaların üzerine yayın. Tavuğu haşladığınız suya dövülmüş sarmısakları ekleyin. Tavuk etlerinin üzerine suyu gezdirin. Tereyağını eritip, pulbiberi yağda yakın ve yufkaların üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Sağlık ve lezzet birarada
FIRINDA ÇITIR TAVUK(4 Kişilik)
Malzemeler:
400 gram tavuk göğsü
Bir buçuk su bardağı yağsız süt
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Bulamak için:
1 su bardağı galeta unu
Garnitür:
Brokoli ve havuç
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü uzun şeritler halinde doğrayın. Yağsız süt, kıyılmış sarmısak, tuz ve karabiberi derin bir kaba alın. Dilimlenmiş tavuk etlerini bu sosun içine koyun ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün sütte beklettiğiniz tavuk etlerini galeta ununa bulayın ve fazla unu hafif silkeleyerek alın. Fırın telini tepsinin içine oturtun ve tavuk etlerini telin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak brokoli ve havuçla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar