Sağlık ve lezzet birarada
Tavuk etiyle alıştıklarınızın dışında harika lezzetler hazırlamanız mümkün...
MANTARLI TAVUK(4 kişilik)
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
200 gram mantar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı soya sosu
2 adet domates
2 adet sivri biber
Karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Tavuk etlerini jülyen doğrayıp derin bir kaba alın. Üzerine köri, soya sosu, karabiber ve pulbiber ekleyip harmanlayın. Yarım saat bekletin. Mantarları, domatesleri ve biberleri dilimleyin. Geniş bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırın. Tavuk etlerini tavaya alın. Üzerine mantar, domates ve biberleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tavuklar ve sebzeler suyunu bırakıp çekene kadar orta hararetli ateşte pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Sağlık ve lezzet birarada
FIRINDA ÇITIR TAVUK(4 Kişilik)
Malzemeler:
400 gram tavuk göğsü
Bir buçuk su bardağı yağsız süt
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Bulamak için:
1 su bardağı galeta unu
Garnitür:
Brokoli ve havuç
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü uzun şeritler halinde doğrayın. Yağsız süt, kıyılmış sarmısak, tuz ve karabiberi derin bir kaba alın. Dilimlenmiş tavuk etlerini bu sosun içine koyun ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün sütte beklettiğiniz tavuk etlerini galeta ununa bulayın ve fazla unu hafif silkeleyerek alın. Fırın telini tepsinin içine oturtun ve tavuk etlerini telin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak brokoli ve havuçla birlikte servis yapın.
TARİF DETAY