Yoğurtlu Izgara Bakla

Yoğurtlu Izgara Bakla

Izgaranın lezzeti, yoğurdun ferahlığıyla buluştu: Yoğurtlu Izgara Bakla, hafif ve özgün bir meze alternatifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Baklaları önce kaynar suda 30 saniye bekletip sonra buzlu suya alarak blanşe edin. İyice kurulayıp nohut unu ve bir tutam tuz ile harmanlayın.

  • 2

    Tavaya zeytinyağı koyup baklaları 15 dakika kısık ateşte çevire çevire iki taraflarını da hamurlaştırmadan kızartın. Yoğurt, dereotu ve tane karabiber ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...