Sağlık dolu bir sahur
Sağlıklı sahur sofralarının nasıl olması gerektiğini, şifalı besinlerle ilgili önemli bilgileri ve oruç tutarken dikkat edilmesi gereken hususları açıklayan Dr. Ayşe Sayı, ayrıca sahur sofrası için pratik öneriler de sunuyor...
SIVI TÜKETMEK ŞART
Sahurlarda standart bir mönüyü uygulamak yerine, vücudunuzun ihtiyaçlarına göre ayarlama yapmanız sağlık açısından daha doğru olur. Sahurda tüketebileceğiniz gıdaları önce üç ana başlık altında toplayalım: Sıvı gıdalar Katı gıdalar Şifalı gıdalar
Sağlık dolu bir sahur
CEVİZ, FINDIK, BADEM YİYİN
Sahur sofrası hafif bir kahvaltı gibi olmalı ama yine kişinin ihtiyaç duyduğu karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri içermelidir. Yani hem sindirimi kolay hem de tok tutan özellikte olmalıdır. Yağlı tohumlar, besinlerin mideden geçiş hızını yavaşlatır ve tokluğun uzamasına neden olur. Bu nedenle sahurda ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlardan belli miktarlarda tüketebilirsiniz.