Rize' ye lezzet yolculuğu
ZEYTİNYAĞLI TURŞU KAVURMASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kavanoz fasulye turşusu
4 adet soğan
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp, sıvıyağda kavurun. Turşuyu kavanozdan alıp, elinizle suyunu sıkın ve soğana ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp ocaktan alın.
Rize' ye lezzet yolculuğu
HAMSİLİ PİLAV(6 Kişilik)
Malzemeler:
200 gram tereyağı
250 gram margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
Yarım kg pirinç
2 su bardağından fazla etsuyu
1 kg hamsi
5 adet nane yaprağı
İnce kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Tencerede tereyağının yarısı ve margarinin tamamını eritin. Fıstığı yağda kavurun. Soğanı ince kıyıp yağda kavurmaya devam edin. Üzerine yıkanmış pirinç ve tuz ilave edip kavurun. Üzerine önceden kaynatılmış 2 su bardağından biraz fazla etsuyunu ilave edin. Kısa bir süre kaynatın. Pirinç nemliyken tepsiye alın. Üzerine fileto edilmiş hamsileri dizin. İnce kıyılmış nane yaprağı ve maydanoz serpin. Karabiber katın. Tavada kalan yağ ve etsuyunu pilavın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. 15-20 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler