Tavada Mantı Böreği

İçi yumuşak dışı çıtır çıtır olan tavada mantı böreği nasıl yapılır? Kolay Tavada Mantı Böreği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Yufkaları iri parçalara bölün. Tavaya kalan ayçiçek yağı sürüp yufkaların yarısını dizin. Kıymalı harcı yayıp kalan parçaları koyarak üzerini kapatın.
-
2
Ocağa oturtup her iki tarafını da çevirerek pişirin. Dilimleyip servis tabaklarına alın. Bir kasede sarımsak ve yoğurdu karıştırıp böreklerin üzerine gezdirin. Bir sos tavasında tereyağını eritip pul biber ekleyerek karıştırın. Ocaktan alıp böreğin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL