Pastırmalı Sarma Börek
                                                Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    
Un, instant maya ve tuzu karıştırın. Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurtanın akı ve su ekleyip yoğurun.
 - 
                    2
                    
Hamuru merdane yardımı ile açıp, iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Bir adet hamurun üzerine pastırma dilimlerini ardından kaşar peyniri dilimlerini birer sıra olacak şekilde yerleştirin.
 - 
                    3
                    
Rulo şeklinde sarıp küçük boy yuvarlak bir fırın kabının tam ortasına yerleştirin. Yeniden bir adet hamurun üzerine pastırma ve kaşar peyniri koyun.
 - 
                    4
                    
Daha sonra bu hamuru fırın tepsisindeki hamurun etrafına sarın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin.
 - 
                    5
                    
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Arzuya göre biberiye ile süsleyip ılık olarak servis yapın.
 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
 - Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
 - İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                            
                                    
                                    
                                    
                                    
                                                DİLŞAT YAŞAR