Kabaklı ve Patatesli Börek

Kabaklı ve Patatesli Börek

Kabak ve patatesin muhteşem uyumuna bayılacaksınız. İşte Kabaklı ve Patatesli Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle iç malzeme için kıyılmış soğanı ayçiçek yağda kavurun. Kabağı rendeleyin ve suyunu sıkıp soğana ekledikten sonra suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Rendelenmiş patates, kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.

  • 2

    Yumurta, ayçiçek yağı, süt ve suyu derin bir kapta çırpın. 2 adet baklavalık yufkayı üst üste koyun ve fırça ile üzerine sütlü karışımdan sürün. 3'üncü yufkayı serip tekrar yağlayın ve 4'üncü yufkayı serip yine yağlayın. Geniş kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve dörde kesip tepsiye yerleştirin.

  • 3

    Diğer baklavalık yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...