Pırasalı Börek

Pırasalı Börek

Hem çok besleyici hem de çok doyurucu pırasalı börek nasıl yapılır? Lezzetli Pırasalı Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pırasaları iki parmak inceliğinde dilimleyip ayçiçek yağda kavurun. Dolmalık fıstık ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümü ve biber salçası ilave edip karıştırın. Ardından pastırmaların her birini dörde bölüp, tuz ve karabiberle birlikte ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.

  • 2

    Tereyağını eritip dört adet yufkanın üzerine sürün ve üst üste yerleştirin. Üstteki yufkanın kenarına pırasalı harcın 1/4'ünü koyun ve rulo şeklinde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Bu şekilde toplamda 4 adet rulo elde edin.

  • 3

    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, dilimleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri renk değiştirene dek pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...