Sahurda yendiğinde tok tutacak lezzetler
 Yumurtalı Ekmek Tarifi
 3 adet yumurta 
3 çorba kaşığı un 
1 çorba kaşığı nişasta 
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz 
Pulbiber, karabiber
1 çay bardağı su 
1 adet dilimlenmiş bayat baton ekmek 
Kızartmak için: 
1 su bardağı sıvıyağ 
Yumurtaları iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber, karabiber ve suyu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
 Yumurtalı Ekmek Tarifi
 3 adet yumurta 
3 çorba kaşığı un 
1 çorba kaşığı nişasta 
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz 
Pulbiber, karabiber
1 çay bardağı su 
1 adet dilimlenmiş bayat baton ekmek 
Kızartmak için: 
1 su bardağı sıvıyağ 
Yumurtaları iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber, karabiber ve suyu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Ramazanda tok tutacak lezzetler
 Bazlama Tarifi
 4 su bardağı un 
1 çay bardağı tozşeker 
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket yaş maya 
Bir tutam tuz 
Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın. Üzerine bir bez örterek, yarım saat bekletin. Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin.
TARİF DETAY
Ramazanda tok tutacak lezzetler
Patatesli Yumurta Tarifi
 8 adet yumurta 
7-8 adet orta boy patates
6 adet taze soğanın yeşil kısımları 
Yarım çay bardağı krema
5-6 dal dereotu
Tuz, pulbiber 
Kızartmak için: 
Tereyağı 
PATATESLERİ soyup yarım parmak kalınlığında halkalar halinde kesin. Daha sonra bol yağda kızartın. Yağını almak için kağıt havluya çıkartın. Diğer taraftan yumurtaları bir kaba kırıp üzerine hafifçe sotelediğiniz taze soğanları, kremayı, kıyılmış dereotunu, tuz ve pulbiberi ilave edin. Bir fırın kabına kızarttığınız patatesleri üst üste kaydırarak yerleştirin. Hazırladığınız yumurtalı karışımın yarısını üzerine dökün. Bir sıra daha patates yerleştirip kalan karışımı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumurta katılaşana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAY
Ramazanda tok tutacak lezzetler
 Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi 
Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek 
 1’er adet soğan ve domates
 1 adet küçük boy kırmızı biber
 3 adet sivri biber 
 2 çorba kaşığı tereyağı 
 1 çorba kaşığı biber salçası 
 2 su bardağı su 
 Tuz, pulbiber 
TARİF DETAY
Ramazanda tok tutacak lezzetler
Peynirli Börek Tarifi 
 2 su bardağı ufalanmış peynir
 3 adet yumurta 
 1 su bardağı süt 
 Yarım su bardağı sıvıyağ 
 Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
 3 adet yufka 
 1 tatlı kaşığı çörekotu
TARİF DETAY