Ramazanda sağlıklı beslenme
Ramazan'da sağlıklı beslenme
Beslenme ve Diyet Uzmanı Sanem Avcı; "Sahurda turşu, ağır tatlı ve börek yemek kişiyi gün boyu susatır. Yumurta ve yulaf ezmesi ise uzun süre tokluk sağlar" diyor.
Ramazan'da sağlıklı beslenme Beslenme ve Diyet Uzmanı Sanem Avcı; "Sahurda turşu, ağır tatlı ve börek yemek kişiyi gün boyu susatır. Yumurta ve yulaf ezmesi ise uzun süre tokluk sağlar" diyor.
Ramazanda sağlıklı beslenme
SAHURDA ACI, BAHARAT VE TUZDAN UZAK DURMALISINIZ
Sahurda fazla yiyerek, tok kalma süresini uzatamazsınız. Önemli olan lifli, glisemik indeksi düşük yiyecekleri tercih etmektir. Kendinize sahur için mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlayabilirsiniz. Tam tahıllı ekmek, peynir, süt, haşlanmış yumurta, bal, domates, salatalık, biber, maydanoz, tere, roka ve diğer yeşilliklerden oluşan bir kahvaltı sofrası; hem doyurucu olur, hem de kilo kontrolünüze yardımcı olur. Aşırı tüketmemek kaydıyla kavun, karpuz gibi meyveler de yemeyi ihmal etmeyin.
TARİF DETAYRamazanda sağlıklı beslenme
MÜSLİ İYİ BİR ALTERNATİF
Tahıllı ekmek ve peynirle kendinize tost veya sandviç yapabilirsiniz. Haşlanmış ya da közlenmiş sebze ve yeşilliklerle yaptığınız salata ve yanında içeceğiniz ayran ya da kefir ile de sağlıklı sahur mönüsü hazırlayabilirsiniz. Aşırı yağlı olmayan zeytinyağlı sebze yemeği, çok tahıllı ekmek, yarım yağlı yoğurt ve sonrasında meyve tüketmek de sahur için iyi bir alternatif olabilir. Eğer sahurda pratik, doyurucu ve sağlıklı bir şeyler tüketmek isterseniz; süte tam tahıllı gevrekler veya müsli ilave edebilirsiniz. Gün içinde susuzluk yaşamamanız için; sahurda hazırlayacağınız her mönünün tuz oranını azaltın. Sahurda acıdan ve baharattan uzak durun. Çünkü bunlar sindirimi hızlandırır ve daha çabuk acıktırır. Gün boyunca yaşadığınız susuzluğu gidermek için, sahurda fazla miktarda su tüketmek yerine; iftarla sahur arasında, ihtiyacınız olan suyu azar azar tüketin.
TARİF DETAYRamazanda sağlıklı beslenme
Pidenin bir avuç içi kadarının bir dilim ekmek yerine geçtiğini unutmayın. İftarda orucunuzu su, hurma ve zeytin ile açın. Sonra sindirimi kolay olan çorba ve salata ile devam edin. Biraz ara verdikten sonra ana yemeğinizi yiyin. Ana yemeğe alternatif olarak et, tavuk veya balık ile birlikte, tabağınıza haşlamış veya közlenmiş sebze alabilirsiniz. Yanında tahıllı ekmek yiyebilirsiniz. Kompostoya kabuk tarçın ve karanfil ilave ederek kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz.
TARİF DETAY