Pratik ev yemekleri
YEŞİL MERCİMEKLİ OVMAÇ ÇORBASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
6 su bardağı su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
Hamur için:
1 su bardağı un
Yeteri kadar su
Hazırlanışı:
Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp iyice yıkayın. 6 su bardağı su ekleyip haşlayın. Diğer taraftan unu geniş bir kaba alın. Azar azar su ekleyip karıştırarak katı bir hamur elde edin. Avuç içlerinizi unlayıp, hamuru avucunuzun içinde ufalayın. Daha sonra kenara alın. Ayrı bir tencerede kıyılmış soğanı tereyağı ve sıvıyağ karışımında soteleyin. Salça ve nane ilave edip karıştırın. Mercimeği suyu ile beraber ekleyip, ufalanmış hamurları katın. Tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatın. Sıcak servis yapın.
Pratik ev yemekleri
PATATESLİ TAVUK(6 kişilik)
Malzemeler:
6 adet tavuk kalça
1 adet büyük boy havuç
3 adet patates
4 adet küçük boy soğan
6 diş sarmısak
6 dal maydanoz
Yarım tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Tavuk parçalarını iyice yıkayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya deri kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin. Aralarına 3-4 parçaya bölünmüş havuç, dörde bölünmüş patates, kabukları temizlenmiş bütün soğan ve sarmısak yerleştirin. Maydanozu elinizle iri parçalara ayırıp tavaya serpiştirin. Tuzunu ayarlayıp, tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte tavuk kızarana dek pişirin. Tavuk ve sebzeleri alt üst yapıp, 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Pratik ev yemekleri
TULUM PEYNİRLİ SEMİZOTU SALATASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 demet semizotu
100 gram tulum peyniri
1 çay bardağı ceviz içi
5 adet kiraz domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Semizotunun yapraklı kısımlarını temizleyip, iyice yıkayın. İrice kıyın veya elinizle parçalayıp salata tabağına alın. Üzerine ufalanmış tulum peyniri, irice parçalanmış ceviz ve ikiye bölünmüş domates serpiştirin. Zeytinyağı, limon suyu gezdirip, tuzunu ayarlayarak servis yapın.
Pratik ev yemekleri
ERİK SOSLU MİLFÖY PASTA(4 Kişilik)
Malzemeler:
8 adet milföy hamuru
3 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Erik sos için:
6 adet siyah erik
2 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı:
Erik sos için, çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş erik, tozşeker ve suyu tencereye alın. Yumuşayana dek pişirip blenderden geçirin. Milföy hamurlarını fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Krema için ayrı bir yerde süt, tozşeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı karıştırarak pişirin. Göz göz olunca ocaktan alın. İki adet pişmiş milföy hamurunu yan yana koyup, üzerlerine birer kat milföy daha koyun. Soğuk kremayı sıkma torbasına alıp, yarısını milföylerin üzerine sıkın. Kalan milföyleri de üzerine kapatıp, yeniden krema sıkın. Erik sos gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler