Pratik bayram tatlıları

Ekmek Kadayıfı Tarifi

10 Kişilik

1 adet orta boy ekmek kadayıfı
Yarım kg lor peyniri
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı süt
Vanilya, tarçın
Şerbeti için:
Dört buçuk su bardağı tozşeker
Beş buçuk su bardağı su
Üzerine:
1 su bardağı dövülmüş badem

Ekmek Kadayıfı Yapılışı

ŞERBETİ hazırlamak için, tozşeker ve suyu kaynatıp, ılınmaya bırakın. Ekmek kadayıfının tek katını tepsiye yerleştirip, ılık haldeki şerbetin bir kısmıyla ıslatın. Ayrı bir yerde lor peyniri, tozşeker, süt ve tarçını mikserle karıştırın. Hazırladığınız karışımı, tepsideki ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerini diğer ekmek kadayıfı katı ile kapatıp, kalan şerbeti üzerine gezdirin. Kısık ateşte, şerbetini çekene dek pişirin. Badem serpip, dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...