Pikan Cevizi
Yerli cevizlerle birlikte Juglandaceae familyasına dahil olan pikan cevizi, dış ülkelerde pikan olarak adlandırılmasına rağmen, tohumu ve meyvesi cevize benzediği için pikan cevizi olarak anılmaktadır. Pikan cevizinin, yerli çeşitlere oranla verimlilik oranı ve ticari değeri daha yüksektir.
1
5
Pikan Cevizi
- Potasyum, magnezyum, kalsiyum, çinko mineralleri yönünden güçlüdür. Vejateryan kişiler için yararlı bir seçenek olan pikan cevizinin bir porsiyonu, yaklaşık otuz gram etle aynı protein değerine sahiptir. - Kötü kolesterolü dengeler. Her gün düzenli olarak tüketildiğinde kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. - İyi bir C vitamini kaynağıdır. Bu niteliğiyle, soğuk algınlıklarına karşı etkili olmakla birlikte, damar sertliği tedavisini destekler.
4
5
Pikan Cevizi
Pikan cevizi, hem sıcak hem soğuk iklimlerde yetişebilen bir ağaçtır. Yarı tropikal iklimin yanı sıra soğuk iklime de uyum sağlayan türleri bulunur. Nem seviyesinin yüksek olduğu; deniz, nehir, dere kenarlarındaki alanlara dikilebilir. Meyvelerinin olgunlaşabilmesi için yaz boyunca yüksek sıcaklığa gereksinim duyar. Pikan cevizi ülkemizde, özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesinin sahile bakan kesimlerinde yetiştirilebilmektedir. Pikan cevizi, toplandıktan sonra vakumlanarak altı ay saklanabilir.Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL