Alatlı Pilavı

Alatlı Pilavı
ORTA 6 KİŞİLİK

Lezzetli ve farklı bir tat arayanlar bu tarif tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika kadar bekletip süzün. Ardından iyice yıkayarak nişastasını akıtın ve suyunu süzün. Ayrı bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp kızdırın.

  • 2

    Dolmalık fıstık ve bademi ekleyip rengi dönene dek kavurun. Pirinci ekleyip beyazlaşana dek kavurmaya devam edin. Kayısı, baharat ve tuz ekleyip bir-iki dakika karıştırın.

  • 3

    Malzemenin üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve ocağı kapatın.

  • 4

    Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. 2-3 defa karıştırdıktan sonra servis edin.

    AŞÇININ NOTU
    Alatlı pilavı et veya tavuk suyu kullanarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...