Alatlı Pilavı
ORTA
6 KİŞİLİK
Lezzetli ve farklı bir tat arayanlar bu tarif tam size göre...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika kadar bekletip süzün. Ardından iyice yıkayarak nişastasını akıtın ve suyunu süzün. Ayrı bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp kızdırın.
-
2
Dolmalık fıstık ve bademi ekleyip rengi dönene dek kavurun. Pirinci ekleyip beyazlaşana dek kavurmaya devam edin. Kayısı, baharat ve tuz ekleyip bir-iki dakika karıştırın.
-
3
Malzemenin üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve ocağı kapatın.
-
4
Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. 2-3 defa karıştırdıktan sonra servis edin.
AŞÇININ NOTUAlatlı pilavı et veya tavuk suyu kullanarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL