Balıkbudu Köfte

Balıkbudu Köfte
ORTA 20 DAKİKA 6 KİŞİLİK

Köfte ve deniz ürünleri sevenleri mutlu edecek Balıkbudu Köfte tarifi Sofra'da. Hem lezzetli hem sağlıklı hem de yapımı oldukça kolay Balıkbudu Tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mezgit veya levrek filetoyu rondo da ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun. Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin. 5-6 dakika karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın. Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin. Kıyılmış sarımsak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun.

  • 2

    Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Ayçicek yağında kızartın. Garnitür olarak hazırladığınız, ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın.

    AŞÇININ NOTU
    Balık kıyması yerine tavuk kıyması ve az miktarda köri kullanarak, yukarıdaki malzemelerle "Tavuk budu köfte" de hazırlayabilirsiniz. Pirincin kırılmasını istemiyorsanız, tüm malzemeyi iyice yoğurduktan sonra pirinci ekleyin. Daha sonra kısa bir süre yoğurun.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...