Peynirin en tatlı 10 hali
Tahin Pekmezli Cheesecake Tarifi (6 kişilik)
Bir buçuk paket yulaflı bisküvi
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
700 gram krem peynir
5 tatlı kaşığı mısır nişastası
3/4 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı tahin
4 çorba kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı susam yağı
Yarım su bardağı krema
Üzerine:
Yarım su bardağı dondurulmuş böğürtlen
2-3 çorba kaşığı tozşeker
Nane yaprakları
ÖNCELİKLE bisküvileri robottan geçirin ya da streç filmin arasına koyup bir merdane yardımıyla ufalayın ve geniş bir kaseye alın. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine ilave edin ve iyice karıştırın. 22 cm'lik kelepçeli bir kalıbı eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve karışımı kalıba yayın. Bir bardağın dibi ile üzerine bastırarak her tarafa eşit şekilde yayılmasını sağlayın. İçi için, krem peynir, mısır nişastası ve tozşekeri bir kaba alıp mikserle çırpın ve kalın bir krema kıvamına getirin. Yumurtaları birer birer bu karışımın içine kırarak çırpmaya devam edin (bu aşamada çok fazla çırpılmaması gerekir, aksi halde kekin üstü fırında pişerken çatlayabilir). Tahin, pekmez, susam yağı ve kremayı da bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırının ısısını 90 dereceye düşürün ve yaklaşık 60-70 dakika daha pişirmeye devam edin (kekin tam ortası ıslak ve parlak değilse pişmiş demektir). Kek sıcakken kalıbın etrafına bir bıçak gezdirerek kalıbın çeperlerinden ayırın. Kek oda ısısına gelince buzdolabına koyun. Üzerini kapatmadan bir gece buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkarıp üçgen dilimleyin ve servis tabağına alın. Sosu için, tozşekeri böğürtlenin üzerine döküp yarım saat bekletin. Blenderden geçirip cheesecake'nin üzerine gezdirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Peynirin en tatlı 10 hali
Cappuccinolu Cheesecake Tarifi (8 kişilik)
Kek için:
3 çorba kaşığı cappuccino
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
200 gram kakaolu bisküvi
Harç için:
Yarım su bardağı süzme yoğurt
5 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı krema
2 çorba kaşığı cappuccino
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Süslemek için:
Yarım paket bitter çikolata
Yarım paket beyaz çikolata
CAPPUCCİNO ve sütü karıştırıp üzerine tereyağını ilave edin. Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp karışıma ekleyip, yağlanmış bir kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 dakika pişirip soğumaya bırakın. Diğer taraftan harç için yoğurdu geniş bir kaba alıp üzerine kremayı ve yumurta aklarını ekleyip çırpın. Cappuccinoyu sütle açıp karışıma ekleyin. Un, pudraşekeri, vanilya ve tuzu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ılınmış bisküvilerin üzerine döküp yeniden fırına verin. Fırın ayarını değiştirmeden 1 saat pişirin. Kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Eritilmiş bitter ve beyaz çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek, arzunuza göre böğürtlenle süsleyerek servis yapın
Peynirin en tatlı 10 hali
Sinem'in Çikolatalı Cheesecake'i Tarifi (6 kişilik)
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
1 çorba kaşığı tepeleme margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Üzeri için:
1 su bardağı tozşeker
750 gram süzme yoğurt
İki çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Tabanı için bisküviyi elinizle iyice ufalayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine eritilmiş margarin, tarçın ve cevizi ilave edin. Bütün malzemeyi karıştırın. Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibine hazırladığınız harcı elinizle bastırarak yerleştirin. Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Üzeri için, tozşeker ve süzme yoğurdu mikserle iyice çırpın. Unu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Çırpma esnasında yumurtaları birer birer karışıma yedirin. Sütü ilave edin ve 2-3 dakika daha çırpın. Karışımın 1/3'ünü bisküvili karışımın üzerine dökün ve bir spatula ile düzeltin. Çikolatayı benmari usulü eritip geri kalan süzme yoğurtlu karışıma yavaşça ekleyerek, çırpın. Kalıptaki karışımın üzerine çikolatalı harcı boşaltın ve çatalla şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Peynirin en tatlı 10 hali
Dondurmalı Cheesecake Tarifi (6 kişilik)
2 su bardağı yulaf ezmesi
2/3 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu labne peyniri
1 su bardağı tatlı lor peyniri
2 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım su bardağı tozşeker
Karışık dondurma
Yulaf ezmesini, 2/3 su bardağı tozşeker ve margarinle iyice karıştırın. 22-23 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbını hafifçe yağlayın. Yulaf ezmeli karışımı yağlanmış kalıbın içine yayın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Labneyi, lor peyniri, yumurtalar, vanilya ve yarım su bardağı tozşekerle karıştırın. Peynirli karışımı kalıba boşaltın. Tekrar 150 derece fırında peynirli karışımın üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin. Soğutup, yanında dondurmayla birlikte servis yapın.
Peynirin en tatlı 10 hali
Mermer Cheesecake Tarifi (10 kişilik)
125 gram pötibör bisküvi
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tereyağı
400 gram krem peynir
150 gram tozşeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
150 ml krema
200 gram bitter çikolata
Servis için:
Dondurma veya krema
Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Krem peyniri tozşekerle çırpın. Üzerine, yumurtaları, vanilyayı ve kremayı ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde çikolatayı benmari usulü eritin. Krem peynirli karışımın 1/3'ünü eritilmiş çikolataya karıştırın. Kalan krem peynirli karışımı kek kalıbındaki kekin üzerine dökün. Üzerine çikolatalı karışımı yayın. Çatal yardımıyla kekin üzerine mermer görünümü verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Keki fırının içinde soğutun. Buzdolabına alıp, 30 dakika dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler