Patates salatasının en farklı 10 hali
Ezme Patates Salatası Tarifi (6 kişilik)
1 adet soğan (ince kıyılıp tuzlanmış)
4 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 adet limonun suyu
1/3 çay bardağı zeytinyağı, tuz
3 adet doğranmış biberli zeytin
1 adet kıyılmış fesleğen yaprağı
SOĞAN hariç bütün malzemeyi ezerek karıştırın. En son soğanı ekleyip iyice karıştırın. Patatesli malzemeyi kalıba boşaltın. Birkaç saat bekletip servis yapın.
Patates salatasının en farklı 10 hali
Patates Salatası Tarifi ( 4 Kişilik )
5 adet büyük boy patates
2 çorba kaşığı tuz + 1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
250 gram mayonez
1 adet limon
2 çorba kaşığı kapari
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
PATATESLERİ kabuklarıyla birlikte, 2 çorba kaşığı tuz eklenmiş suda haşlayın. Sıcakken kabuklarını soyup küp doğrayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve zeytinyağını gezdirip harmanlayın. Sıcak halde buzdolabına yerleştirip, 1 gece dinlendirin. Çıkardığınızda piyazlık doğranmış soğan, mayonez, limon suyu, kapari ve kişnişi ilave edin. Karıştırıp, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler