Avokado Soslu Sebze Cipsi Tarifi

Sıcak günlerin tadını, kendi yaptığınız yemeklerle donattığınız şık sofralarda, hoş sohbetler eşliğinde çıkarmak isterseniz, Elif Korkmazel’in pratik ve hafif tariflerini deneyebilirsiniz…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sebzeleri halka şeklinde doğrayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

  • 2

    Avokado sos için iri doğranmış avokado, yarım çay bardağı zeytinyağı, limon suyu, taze soğan, sarmısak, dereotu, nane ve tuzu blenderden geçirin. 4 çorba kaşığı zeytinyağı, zerdeçal ve pulbiberi karıştırın.

  • 3

    Kızaran sebzelerin üzerine zerdeçallı sosu gezdirin ve avokadolu sos ile birlikte servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...