Avokado Soslu Sebze Cipsi Tarifi

Sıcak günlerin tadını, kendi yaptığınız yemeklerle donattığınız şık sofralarda, hoş sohbetler eşliğinde çıkarmak isterseniz, Elif Korkmazel’in pratik ve hafif tariflerini deneyebilirsiniz…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sebzeleri halka şeklinde doğrayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

  • 2

    Avokado sos için iri doğranmış avokado, yarım çay bardağı zeytinyağı, limon suyu, taze soğan, sarmısak, dereotu, nane ve tuzu blenderden geçirin. 4 çorba kaşığı zeytinyağı, zerdeçal ve pulbiberi karıştırın.

  • 3

    Kızaran sebzelerin üzerine zerdeçallı sosu gezdirin ve avokadolu sos ile birlikte servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...