Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Çilekli Rulo Pasta Tarifi (8 kişilik)
Yarım kg çilek
Kek için: 3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Kreması için:
7 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
İki buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine: Pudraşekeri
Süslemek için: Çilek
ÇİLEĞİN saplarını koparın ve bol suyla yıkadıktan sonra süzgece alın. Kek için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri çırpıcı ile şeker eriyene kadar iyice çırpın. Elenmiş un ve karbonatı ilave edip, yumurtanın kabarıklığını söndürmeden hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine, hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp, yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın ve üzerini temiz bir bez ile örtün. Kreması için süt, un ve nişastayı bir tencereye alın. Sütü yavaşça ilave ederek, sürekli karıştırın. Koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin ve ara sıra karıştırarak soğutun. Rulo yaptığınız keki yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kremayı yayın ve ayıklanmış çilekleri iri doğrayıp, gelişigüzel yerleştirin. Rulo yapın ve servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpin ve çilekle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Çilekli Rulo Pasta Tarifi (8 kişilik)
Yarım kg çilek
Kek için: 3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Kreması için:
7 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
İki buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine: Pudraşekeri
Süslemek için: Çilek
ÇİLEĞİN saplarını koparın ve bol suyla yıkadıktan sonra süzgece alın. Kek için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri çırpıcı ile şeker eriyene kadar iyice çırpın. Elenmiş un ve karbonatı ilave edip, yumurtanın kabarıklığını söndürmeden hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine, hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp, yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın ve üzerini temiz bir bez ile örtün. Kreması için süt, un ve nişastayı bir tencereye alın. Sütü yavaşça ilave ederek, sürekli karıştırın. Koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin ve ara sıra karıştırarak soğutun. Rulo yaptığınız keki yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kremayı yayın ve ayıklanmış çilekleri iri doğrayıp, gelişigüzel yerleştirin. Rulo yapın ve servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpin ve çilekle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Kirazlı Çikolata Pasta Tarifi (10 adet)
Yarım kg kiraz
1 su bardağı kirsch (vişne likörü)
125 gram kakaolu bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
60 gram margarin
400 gram labne peyniri
200 ml krema
4 çorba kaşığı tozşeker
80 gram beyaz çikolata
80 gram sütlü çikolata
160 gram bitter çikolata
4 yaprak jelatin
1/3 su bardağı sıcak su
Kİrazların çekirdeklerini çıkarıp, kirsch içinde bekletin. Bisküvileri havanda dövüp, 1 çay kaşığı tarçınla karıştırın. Eritilmiş margarini ekleyip karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yayın. Beyaz, sütlü ve bitter çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Eriyen bitter çikolatanın yarısını ayırın. 10-12 adet kirazı, bitter çikolataya bulayın. Donması için buzdolabında bekletin. Kremayı 4 çorba kaşığı tozşekerle çırpın. Kremaya, labne peyniri ekleyip karıştırın. Jelatinleri soğuk suda bekletin. Yumuşayıp kabarınca, suyunu süzerek, sıcak suyun içinde eritin. Eriyen jelatini kremaya ekleyip karıştırın. Karışımı üçe ayırın. Herbirine ayrı ayrı olarak erimiş çikolataları ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatalı kremadan 1 çorba kaşığı ayırın. Kalanını kalıptaki bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine sütlü çikolatalı kremayı ve kirazların bir kısmını yayın. Daha sonra bitter çikolatalı krema ve kirazları ekleyin. En üste, ayırdığınız beyaz çikolatayı yayın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Narlı Pavlova Tarifi (8 kişilik)
1-2 su bardağı tanelenmiş nar
Beze için:
4 adet yumurta akı
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
Bir tutam tuz
Narlı krema için:
Yarım neskafe fincanı krema
4 çorba kaşığı pudraşekeri
400 gram labne peyniri
Üzerine:
1 su bardağı nar tanesi
BEZE için yumurta aklarına tuz ekleyip mikser yardımıyla kar olana dek çırpın. Tozşeker ilave edip bu aşamadan sonra elinizle tahta kaşık yardımıyla çırpın. Nişasta ilave edip karıştırın. Karışımı üç eşit parçaya ayırıp, ayrı ayrı yağlı kağıt üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 60-65 dakika pişirin. Narlı krema için kremayı ısıtın. Pudraşekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp labne peyniri ekleyin. Servis tabağına bir kat beze yerleştirin. Üzerine krema sürüp nar serpiştirin. Beze, krema ve nar bitene bitene dek işlemi tekrarlayın. En üste sıkma torbası ile krema sıkın. Ortasına nar yerleştirip 1 saat dinlendirin. Arzuya göre dilimleyip servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Karamelli Krokanlı Pasta Tarifi (8 kişilik)
1 adet hazır 3 katlı sade pandispanya
1 paket sade jöle
1 su bardağı tozşeker
3 paket krem şanti
3 su bardağı soğuk süt
250 gram krokan
10-12 adet şu hamuru
Krokan için:
1 su bardağı tozşeker
50 gram dövülmüş fındık
50 gram dövülmüş badem
50 gram dövülmüş antepfıstığı
Şu hamuru için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağından bir parmak eksik su
2 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Önce krokan için tozşekeri kısık ateşte karamel rengi alana kadar eritin. Fındık, badem ve antepfıstığını ilave edip, 2-3 dakika kavurun. Yağlı kağıt serilmiş düz bir zemine dökün ve soğuyunca iri parçalar halinde kesin. Şu hamuru için un, yumurta ve vanilya hariç diğer malzemeyi tencereye alıp, kaynatın. Su kaynayınca unu katıp, kısık ateşte hızlıca karıştırarak 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Hamur hafif soğuyunca yumurtaları teker teker kırın ve vanilyayı da ekleyip, hamura yedirin (hamur ele yapışmıyorsa kıvamı tutmuş demektir). Sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz büyüklükte yuvarlaklar sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Kremşantiyi soğuk sütle çırpın. Pasta için pandispanyanın birinci katına 3-4 çorba kaşığı krem şanti sürüp, krokanın 1/3'ünü koyun. Yine 3-4 çorba kaşığı krem şanti sürün ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Tekrar 3-4 çorba kaşığı krem şanti sürün ve kalan krokanın 1/3'ünü koyun. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın ve krem şantiden 3-4 çorba kaşığı sürün. Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra yine 3-4 çorba kaşığı krem şanti sürün ve pişen şu hamurlarını üzerine aralıklarla dizin. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Tozşekeri kısık ateşte karamel rengi alana kadar eritin ve jöle ile karıştırın. Hamurların üzerinden akacak şekilde döküp, kalan krokanı ortasına yerleştirin. Buzdolabında yarım saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.