Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Çilekli Rulo Pasta Tarifi (8 kişilik)
Yarım kg çilek
Kek için: 3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Kreması için:
7 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
İki buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine: Pudraşekeri
Süslemek için: Çilek
ÇİLEĞİN saplarını koparın ve bol suyla yıkadıktan sonra süzgece alın. Kek için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri çırpıcı ile şeker eriyene kadar iyice çırpın. Elenmiş un ve karbonatı ilave edip, yumurtanın kabarıklığını söndürmeden hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine, hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp, yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın ve üzerini temiz bir bez ile örtün. Kreması için süt, un ve nişastayı bir tencereye alın. Sütü yavaşça ilave ederek, sürekli karıştırın. Koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin ve ara sıra karıştırarak soğutun. Rulo yaptığınız keki yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kremayı yayın ve ayıklanmış çilekleri iri doğrayıp, gelişigüzel yerleştirin. Rulo yapın ve servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpin ve çilekle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Beyaz Gelin Pastası Tarifi (8 kişilik)
8 adet yumurta akı
8 çay bardağı tozşeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
20-25 adet çilek
Tuz
YUMURTA akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyükçe beze yapıp, yuvarlak şekil verin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Bezeleri fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 1 saat pişirin. Krem şanti ve sütü iyice çırpın. Pasta tabağına ilk bezeyi yerleştirin. Krem şantili karışımı üzerine sürün. Çileklerin bir kısmını dizin. İkinci bezeyi üzerine yerleştirin. Bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste çilekleri dizip servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Çikolatalı Şato Pasta Tarifi (6 kişilik)
200 gram vişne
200 gram bitter çikolata
Keki için: 3 adet yumurta
1 adet muz
170 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Kreması için: 2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası veya un
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Keki için, yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın. İçine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Malzemeyi yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada kreması için, ateşe dayanıklı bir kabın içinde yağ hariç tüm malzemeyi iyice çırpın ve ocağa alıp, koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan indirip içine tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpıp, soğutun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıdı pastanın çapında uzun bir şekilde kesin. Eritilmiş çikolatayı üzerine döküp bir bıçak yardımıyla kalın bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun. Soğumuş keki ikiye veya üçe bölüp aralarına hazırladığınız kremayı sürün ve kat kat dizin. En üste vişneleri koyun ve kalan kremayı sıkma torbasıyla sıkıp süsleyin. Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı çikolatadan sıyırın. Buzdolabına koyup 20 dakika dondurun ve servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Meyveli Pasta Tarifi (8 kişilik)
1 adet hazır pandispanya
2’şer adet muz ve kivi
1 adet armut, üzüm
Krema için:
1 adet yumurtanın sarısı
3.5 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı tozşeker
2 paket vanilya
Üzerine sıvamak için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti ve sütü çırpıp, buzdolabında soğutun. Bu aradayumurta sarısı, margarin, süt, un, şeker ve vanilyayı da bir tencereye koyup, ocağa alarak, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Pişen muhallebiyi, soğumaya bırakın. Meyveleri doğrayın. Pandispanyayı ikiye ayırın. Bir katının üzerine, soğuyan muhallebiyi yayıp, meyvelerden koyun. Diğer pandispanya katını kapatın. Pastanın her tarafını krem şanti ile sıvayın. Üzerini de meyvelerle süsleyip, buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Çiftlik Pastası Tarifi (8 kişilik)
İngiliz kek için: 3 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
1 paket kabartma tozu
75 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
2 çorba kaşığı süt
2-3 çorba kaşığı karışık meyve şekerlemesi
Şeker hamuru için:
500 gram saf pudraşekeri
2 çay kaşığı toz jelatin
Bir buçuk çorba kaşığı su
60 ml glikoz
Yarım çorba kaşığı gliserin
2’şer damla sarı ve pembe sıvı gıda boyası
Renkli kristal şekerlemesi
YUMURTALARI geniş bir kaba alın. Üzerine tozşeker ilave edip 2 dakika kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta un, nişasta ve kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ilave edin. 3 dakika daha çırpın. Oda sıcaklığındaki margarini ve sütüüzerine ekleyip 1 dakika daha çırpın. En son, una bulanmış meyve şekerlemelerini ekleyin. Karışımı 18 cm çapında kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın. Şeker hamurunu hazırlamak için, jelatini bir buçuk çorba kaşığı sıcak su ile karıştırın ve eritin. Gliserin ve glikozu ilave edip karıştırın. Pudraşekerinin yarısını bir kaba eleyin. Hazırladığınız jelatinli sıvı malzemeyi ortasına döküp bir kaşıkla karıştırmaya başlayın. Üzerine azar azar pudraşekeri ekleyerek hamur kıvamını alana kadar karıştırın. Daha sonra mermer tezgaha alıp yoğurun. Renklendirmek istediğiniz kadarını ayırın. Beyaz parçayı pudraşekeri serperek merdane yardımı ile pastayı kaplayacak büyüklükle açın. Daha sonra pastanın üzerine hamuru örtün ve her tarafını kaplayın. Sarkan fazlalıkları bıçakla kesin. Ayırdığınız şeker hamurlarını sarı ve pembe sıvı gıda boyası kullanarak renklendirin. Hamurlardan minik civciv, tavuk ve arzunuza göre hayvan figürleri hazırlayın. Altlarına biraz su sürüp pastanın üzerine yerleştirin. Pastanın üzerini renkli kristal şekerlerle süsleyerek servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Gofret Pastası Tarifi (8 kişilik)
Bir buçuk kg süt
13 çorba kaşığı tozşeker
13 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin
Etrafı için: 50-60 adet içi beyaz
dolgulu rulo gofret
Üzeri için:
İki buçuk su bardağı süt
1 paket çikolata sos
TENCEREDE süt, tozşeker ve irmiği tahta bir kaşıkla kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp içine hindistancevizi, vanilya ve margarini ekleyip karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbının kenarlarına irmikli karışımdan sürün. Daha sonra rulo gofretleri birbirlerine paralel gelecek şekilde dizin. Ortasına muhallebiyi boşaltın. Üzeri için süt ile çikolata sosu pişirin. Ilındıktan sonra pastanın üzerine dökün (bekletirken üzerinin kabuk bağlamaması için arada bir tahta kaşıkla karıştırın). Buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Böğürtlenli Pasta Tarifi (8 kişilik)
200 gram böğürtlen
150 gram parça çikolata
Pandispanya için:
4 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı tozşeker
30 gram ceviz içi
1 tatlı kaşığı kakao
Krem patisserie için:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Şeker şurubu için:
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Kramabör için:
250 gram margarin
3/4 su bardağı şeker şurubu
1 tatlı kaşığı kakao
Çikolata sos için:
40 gram bitter çikolata
40 gram pralin ezme
2 çorba kaşığı margarin
Şeker şurubunu hazırlamak için tozşeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurtanın aklarını tozşekerin yarısı ile iyice kabarana kadar çırpın. Başka bir kapta yumurta sarıları, yağ, kakao, kalan tozşeker ve ceviz içini karıştırın. Bu karışımı çırpılmış yumurta beyazına yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Krem patisserie için süt, un, tozşeker, margarin, yumurta ve vanilyayı bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra çırpma teliyle karıştırarak yumuşamasını sağlayın. Bu arada kramabör için oda sıcaklığında beklemiş margarini mikserle 10 dakika çırparak kabartın. Yarım su bardağı şeker şurubunu ve kakaoyu margarine ekleyip karıştırın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayırın. Bir fırça ile şeker şurubunu pandispanyaların üzerine sürün. Krem patisserie'nin yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Böğürtlen ve çikolata tanelerini yerleştirin. Kalan krem patisserie'yi böğürtlenlerin üzerine yayıp diğer pandispanya ile kapatın. Pandispanyanın üzerini kramabör ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Bu arada çikolata sos için tüm malzemeyi benmari usulü eritin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine çikolata sosu yayıp, bir müddet daha buzdolabında bekletin. Değişik meyvelerle süsleyip servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Kirazlı Çikolata Pasta Tarifi (10 adet)
Yarım kg kiraz
1 su bardağı kirsch (vişne likörü)
125 gram kakaolu bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
60 gram margarin
400 gram labne peyniri
200 ml krema
4 çorba kaşığı tozşeker
80 gram beyaz çikolata
80 gram sütlü çikolata
160 gram bitter çikolata
4 yaprak jelatin
1/3 su bardağı sıcak su
Kİrazların çekirdeklerini çıkarıp, kirsch içinde bekletin. Bisküvileri havanda dövüp, 1 çay kaşığı tarçınla karıştırın. Eritilmiş margarini ekleyip karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yayın. Beyaz, sütlü ve bitter çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Eriyen bitter çikolatanın yarısını ayırın. 10-12 adet kirazı, bitter çikolataya bulayın. Donması için buzdolabında bekletin. Kremayı 4 çorba kaşığı tozşekerle çırpın. Kremaya, labne peyniri ekleyip karıştırın. Jelatinleri soğuk suda bekletin. Yumuşayıp kabarınca, suyunu süzerek, sıcak suyun içinde eritin. Eriyen jelatini kremaya ekleyip karıştırın. Karışımı üçe ayırın. Herbirine ayrı ayrı olarak erimiş çikolataları ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatalı kremadan 1 çorba kaşığı ayırın. Kalanını kalıptaki bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine sütlü çikolatalı kremayı ve kirazların bir kısmını yayın. Daha sonra bitter çikolatalı krema ve kirazları ekleyin. En üste, ayırdığınız beyaz çikolatayı yayın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Narlı Pavlova Tarifi (8 kişilik)
1-2 su bardağı tanelenmiş nar
Beze için:
4 adet yumurta akı
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
Bir tutam tuz
Narlı krema için:
Yarım neskafe fincanı krema
4 çorba kaşığı pudraşekeri
400 gram labne peyniri
Üzerine:
1 su bardağı nar tanesi
BEZE için yumurta aklarına tuz ekleyip mikser yardımıyla kar olana dek çırpın. Tozşeker ilave edip bu aşamadan sonra elinizle tahta kaşık yardımıyla çırpın. Nişasta ilave edip karıştırın. Karışımı üç eşit parçaya ayırıp, ayrı ayrı yağlı kağıt üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 60-65 dakika pişirin. Narlı krema için kremayı ısıtın. Pudraşekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp labne peyniri ekleyin. Servis tabağına bir kat beze yerleştirin. Üzerine krema sürüp nar serpiştirin. Beze, krema ve nar bitene bitene dek işlemi tekrarlayın. En üste sıkma torbası ile krema sıkın. Ortasına nar yerleştirip 1 saat dinlendirin. Arzuya göre dilimleyip servis yapın.
Pastaneden aldığınızdan farksız pastalar yapabilirsiniz!
Karamelli Krokanlı Pasta Tarifi (8 kişilik)
1 adet hazır 3 katlı sade pandispanya
1 paket sade jöle
1 su bardağı tozşeker
3 paket krem şanti
3 su bardağı soğuk süt
250 gram krokan
10-12 adet şu hamuru
Krokan için:
1 su bardağı tozşeker
50 gram dövülmüş fındık
50 gram dövülmüş badem
50 gram dövülmüş antepfıstığı
Şu hamuru için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağından bir parmak eksik su
2 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Önce krokan için tozşekeri kısık ateşte karamel rengi alana kadar eritin. Fındık, badem ve antepfıstığını ilave edip, 2-3 dakika kavurun. Yağlı kağıt serilmiş düz bir zemine dökün ve soğuyunca iri parçalar halinde kesin. Şu hamuru için un, yumurta ve vanilya hariç diğer malzemeyi tencereye alıp, kaynatın. Su kaynayınca unu katıp, kısık ateşte hızlıca karıştırarak 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Hamur hafif soğuyunca yumurtaları teker teker kırın ve vanilyayı da ekleyip, hamura yedirin (hamur ele yapışmıyorsa kıvamı tutmuş demektir). Sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz büyüklükte yuvarlaklar sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Kremşantiyi soğuk sütle çırpın. Pasta için pandispanyanın birinci katına 3-4 çorba kaşığı krem şanti sürüp, krokanın 1/3'ünü koyun. Yine 3-4 çorba kaşığı krem şanti sürün ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Tekrar 3-4 çorba kaşığı krem şanti sürün ve kalan krokanın 1/3'ünü koyun. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın ve krem şantiden 3-4 çorba kaşığı sürün. Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra yine 3-4 çorba kaşığı krem şanti sürün ve pişen şu hamurlarını üzerine aralıklarla dizin. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Tozşekeri kısık ateşte karamel rengi alana kadar eritin ve jöle ile karıştırın. Hamurların üzerinden akacak şekilde döküp, kalan krokanı ortasına yerleştirin. Buzdolabında yarım saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri