Pastane tadında 9 pasta tarifi
Bardacık İncirli Mozaik Pasta Tarifi (8 kişilik)
Bir buçuk su bardağı süt
2 paket krem şanti
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
1 su bardağı sütlü damla çikolata
30 adet yulaflı bisküvi
10 adet bardacık incir
KREM ŞANTİ ve sütü katılaşana dek mikser yardımıyla çırpın. Geniş bir kaba alıp üzerine küçük parçalara bölünmüş bisküvi, ceviz ve damla çikolata ekleyip harmanlayın. Kabukları soyulup, halka doğranmış incirleri dilediğiniz bir kalıbın tabanına ve yanlarına yerleştirin. Ortasına harcı koyup, derin dondurucuda 3 saat dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Pastane tadında 9 pasta
Ananaslı Pasta Tarifi (6 kişilik)
Sos için:
Yarım ananas
Bir buçuk su bardağı ananas suyu
1 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası
Yarım su bardağı tozşeker
Kek için:
Yarım su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ananas suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 kahve fincanı damla çikolata
SOS için ananası küp doğrayıp tencereye alın. Ananas suyu, buğday nişastası ve tozşeker ilave edin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, kaymak tutmaması için 5 dakika telle çırpın. Kek için tozşeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Sıvıyağ ve ananas suyu ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. Damla çikolata ekleyip karıştırın. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Ortasına ananaslı sosun bir kısmını yayıp üzerine ikinci kat keki oturtun. Keki kare şeklinde dilimleyip, üzerine kalan ananaslı sosu gezdirin. Arzuya göre ananas dilimleri ve üzümle süsleyip servis yapın.
Pastane tadında 9 pasta
Alman Pastası Tarifi (6 kişilik)
Hamuru için: 2 adet yumurta
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
4 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gram margarin
Krema için:
İki buçuk su bardağı süt
2 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
50 gram tereyağı
HAMURU için yumurta ve tozşekeri çırpın. Kalan malzemeyi sıra ile ve çırparak ekleyin. Karışımı yağlanmış 25-30 cm'lik kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Krema için süt ve tozşekeri orta ateşte hafifçe ısıtın. Un, vanilya, su, yumurta ve yumurta sarısını mikserle çırpın ve ılık sütlü karışıma tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ilave edin ve karıştırın. Pastanın arasına ılık krema sürüp, arzuya göre dilimlenmiş muz yerleştirerek servis yapın.
Pastane tadında 9 pasta
Ağlayan Pasta Tarifi (10 kişilik)
4 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Kakao sos için:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
YUMURTA ve tozşekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek karıştırın. Yağlanmış kalıba yayın. 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kendi kendine soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta toz krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sos için su, tozşeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Ara sıra karıştırarak soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Pastanın üzerine kakao sos yerine, hazır çikolata sosu da dökebilirsiniz.
Pastane tadında 9 pasta
Acıbademli Pasta Tarifi (10 kişilik)
5 çift büyük boy acıbadem
2 kutu krema (1 kutu 200 ml)
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı süt
Üzerine:
Rendelenmiş çikolata
ACIBADEMLERİ elinizle derin bir kaseye ufalayın. İçine yarım kutu (100 ml) krema koyun ve yoğurun. Kelepçeli kek kalıbına bu karışımı yayın ve buzlukta 3-4 saat bekletin. Diğer taraftan kalan bir buçuk paket kremayı mikserle çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve kremanın içine yavaşça katıp, çırpın. Kakaoyu ekleyip, tekrar çırpın. En son sütü ilave edip, çırptıktan sonra karışımı donan tabanın üzerine yayın. Buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri