Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Sütlü Mantar Çorbası
5 Kişilik
Malzemeler
350 gram mantar
1/4 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu,
tuz
Sütlü Mantar Çorbası Yapılışı
MANTARLARI incecik dilimleyelim. Tencereye aktarıp, üzerlerini hafifçe aşacak kadar su ve limon suyu ilave edelim. Mantarlar yumuşayana dek haşlayalım. Bu arada bir tencereye yağı alıp eritelim. ‹çine unu ilave edelim. Un hafif sararana dek 1-2 dakika kavuralım. Ardından sütü azar azar ve karıştırmaya ara vermeden ilave edelim. Sıcak suyu katıp karıştırarak çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirelim. Ardından dilimlenmiş mantarları ve tuzu ekleyip ağır ateşte, çorbanın üzeri göz göz olana dek ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan indirelim ve üzerine ince kıyılmış dereotu serpip, servis yapalım.
Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Kiremitte Mantar
5 Kişilik
Malzemeler
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
350 gram küçük boy mantar
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy haşlanmış havuç
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri veya dil peyniri
Kiremitte Mantar Yapılışı
KÜP doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirelim. 1 Mantarları 4'e keselim. 2 Soğanlara ilave edip, mantarların suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. 3 Domatesi doğrayıp ekleyelim. Ardından dilimlenmiş havuçları ve doğranmış sivri biberleri mantarlara ilave edelim. 8-10 dakika daha kavuralım. Tuz ve karabiberi katıp, tavayı ocaktan alalım. Mantarlı harcı bir fırın kabına boşaltalım. 4 Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Isıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyene dek pişirelim. Servis yapalım.
Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Mantar Mantısı
4 Kişilik
Malzemeler
500 gram mantar
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
50 gram tereyağı
4 adet yumurta
Pulbiber
tuz
karabiber
Mantar Mantısı Yapılışı
MantarlarI incecik doğrayın. Soğanı kıyıp, sıvıyağ ile kavurun. Mantarları ekleyin. Tuz ve karabiber ilavesi ile karıştırın. Suyunu çekene kadar bekletin. Yumurtaları ilave edip kavurun. Daha sonra yumurtalı mantarları servis tabağına alın. Sarmısak dişlerini incecik kıyıp, yoğurtla karıştırın. Mantarların üzerine dökün. Tereyağını kızdırıp, pulbiberi yağda yakın. Yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.
Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Mantar Mücveri
6 Kişilik
Malzemeler
350 gram mantar
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet sivri biber
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Mantar Mücveri Yapılışı
MANTARLARI haşlayıp küçük küçük doğrayın. Soğan, sivri biber ve maydanozu ince ince doğrayın. Yumurtaları çırpıp, mantar, soğan, maydanoz, sivri biber, pulbiber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Kızgın yağa hazırladığınız karışımdan birer kaşık döküp kızartın. Mücverleri kağıt havlu üzerine çıkartıp yağını alın. Yoğurtla servis yapın.
Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Sürpriz Mantar
Malzemeler
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı bira
2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Sürpriz Mantar Yapılışı
Yumurta, un, nişasta, bira ve tuzu pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Yıkayıp kuruladığınız mantarları büyüklüğüne göre ikiye ya da dörde kesin. Derin bir kapta sosla bulayın (mantarları kırmadan). Bol kızgın yağda, kaşıkla tek tek alarak kızartın. Sürpriz mantarları sıcak, ılık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.
Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Deniz Mahsullü Mantar
6 Kişilik
Malzemeler
6 adet büyük boy mantar
15 adet dondurulmuş karides
5-6 adet dondurulmuş halka kalamar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarmısak
1 adet limon
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Üzerine:
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı galeta unu
Deniz Mahsullü Mantar Yapılışı
MANTARLARIN zarını soyun ve yarım limon sıkılmış suyun içine atın. Zeytinyağını bir tavaya alın ve hafif kızdırın. Mantarları içine atıp, 1-2 dakika soteledikten sonra fırın kabına alın. Aynı yağın içine kıyılmış soğan ve sarmısak ilave edip, hafif çevirin. Karides ve kalamarı sudan geçirip, soğanın içine katın. Yarım limonun suyunu, tuzu, karabiberi, kekiği ve pulbiberi ilave edip, karıştırın. Kısık ateşte 5-10 dakika soteleyin. Daha sonra mantarların içine pay edin. Üzeri için kaşar peyniri ve galeta ununu karıştırın ve karidesli karışımın üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Mantarlı Sufle
Malzemeler
150 gram mantar
Yarım su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurtanın sarısı+4 adet yumurtanın akı
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
5 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
25 gram mozzarella peyniri
Bir tutam tuz, karabiber
Sufle kabına serpiştirmek için:
Susam, ekmek kırıntısı veya galeta unu
Mantarlı Sufle Yapılışı
1.MANTARI haşlayıp minik küpler halinde doğrayın. Sütü kaynatıp, soğumaya bırakın. Ardından buzdolabında 4 saat dinlendirin. Soğuduğunda ocağa oturtup un, tereyağı, rendelenmiş muskat ve karabiberi ilave ederek hamur kremasının sosunu hazırlayın. 1 gün dinlendirin.
2.Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları mikserle çırparak kar haline getirin. Tuz ekleyip tekrar mikserleyin. Peynirleri, mantarı, yumurtanın sarısı ve akını tahta kaşıkla ve 8 hareketi yaparak karıştırın. Ardından hamur kreması sosuna ilave edin.
3.Sufle kabını eritilmiş tereyağı ile yağlayıp buzdolabında dinlendirin. Ardından kabı ikinci kez yağlayın. Susam, ekmek kırıntısı veya galeta unu serpiştirin. Sufle malzemesini yerleştirin. Üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırının orta rafında 20 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sufle kabıyla beraber sıcak olarak servis yapın.
Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Sütlü Mantar Böreği
6 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg mantar
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
3 adet yufka
1 çay bardağı eritilmiş margarin
Bir buçuk su bardağı süt
Tuz, karabiber, pulbiber
Sütlü Mantar Böreği Yapılışı
MANTARLARI boyuna dilimleyip, küp doğranmış soğan ile birlikte sıvıyağda soteleyin. Mantarlar bıraktığı suyu çektiği zaman tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, ince kıyılmış maydanoz, yumurta akı ve pulbiber ekleyip karıştırarak, ılınmaya bırakın. Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp üst üste serin. Sigara böreği keser gibi 8 veya 16 üçgen oluşturacak şekilde kesin. Üçgen yufkaların geniş kenarlarına iç harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sarın. Derin bir kaseye aldığınız sütün içine hazırladığınız börekleri koyup yarım saat bekletin. Daha sonra bir süzgecin içine börekleri alıp süzülmesi için 5 dakika bekletin. Hafif yağlanmış ve unlanmış minik fırın tepsisinin içine börekleri dizin. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.