Osmanlı mutfağı
Kullanılan malzemelerin seçiminden pişirmedeki özene kadar köklü bir geçmişin zenginliğini yansıtan Osmanlı Mutfağı' ndan tatlar...
HELVA-İ HAKANİ(8 Kişilik)
Malzemeler:
200 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı süt
iki buçuk su bardağı tozşeker
100 gram iri dövülmüş ceviz
Yarım kahve fincanı gül suyu
Hazırlanışı:
Tencereye yağı alıp eritelim. Unu ve 1 su bardağı pirinç ununu ekleyip, ağır ateşte ve sürekli karıştırarak kavuralım. Üzerine 1 su bardağı nişastayı ilave edip hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek ve sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim. Sonra kaynar haldeki sütü ekleyerek, karıştırmaya ara vermeden, helvanın sütü çekmesini sağlayalım. Tozşekeri ilave edip karıştıralım. Dövülmüş cevizi de ekleyip bir kez karıştırdıktan sonra, helvayı ateşten alalım. 15-20 dakika demlendirelim. Servis tabağına alıp arzuya göre üzerine gül suyunu gezdirelim. Servis yapalım.