Nostaljik tatlar
KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI(4 Kişilik)
1 paket ekmek kadayıfı, 1 kg tozşeker, yarım limonun suyu, 200 gram kaymak, su
Ekmek kadayıfını geniş bir fırın tepsisine alın. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatıp ekmeklerin ıslanması için üzerine gezdirin. Şerbet için tozşeker, 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu kaynatın. Islatılmış olan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirin. Hava alabilmesi için bıçak ile birkaç yerinden delin. Tepsiyi ocak üzerine yerleştirip pişirmeye başlayın. Tepsiyi ara sıra sallayarak şerbetin iyice koyulaşması sağlayın. Ekmekler renk değiştirdikten sonra yarım su bardağı ılık su ilave edip orta ateşte 4 dakika daha pişirin. Ekmekleri servis tabağına alıp soğuduktan sonra kaymakla birlikte servis yapın.
Nostaljik tatlar
YUFKALI TAVUK(4 Kişilik)
2 adet tavuk göğsü, 5 adet yufka, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 5 diş sarmısak, 2 çorba kaşığı tereyağı, pulbiber, tuz, su
Tavuk göğüslerini tencereye koyup, tuzlu suda haşlayın. Bu arada yufkaları yapışmaz yüzeyli tavada ya da sac üzerinde kızartıp, incecik kesin. Kenarlı tepsiye ya da yayvan bir güvece yufkaları yayın. Haşlanan tavuğu da didip, haşlanmış nohutla beraber yufkaların üzerine yayın. Tavuğu haşladığınız suya dövülmüş sarmısakları ekleyin. Tavuk etlerinin üzerine suyu gezdirin. Tereyağını eritip, pulbiberi yağda yakın ve yufkaların üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
TARİF DETAY