Nostaljik tatlar

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI(4 Kişilik)

1 paket ekmek kadayıfı, 1 kg tozşeker, yarım limonun suyu, 200 gram kaymak, su

Ekmek kadayıfını geniş bir fırın tepsisine alın. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatıp ekmeklerin ıslanması için üzerine gezdirin. Şerbet için tozşeker, 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu kaynatın. Islatılmış olan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirin. Hava alabilmesi için bıçak ile birkaç yerinden delin. Tepsiyi ocak üzerine yerleştirip pişirmeye başlayın. Tepsiyi ara sıra sallayarak şerbetin iyice koyulaşması sağlayın. Ekmekler renk değiştirdikten sonra yarım su bardağı ılık su ilave edip orta ateşte 4 dakika daha pişirin. Ekmekleri servis tabağına alıp soğuduktan sonra kaymakla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...