Nohut nasıl pişirilir?
Protein yönünden zengin bir içeriği olan nohudun, doğru tüketildiğinde çok faydalı bir besin olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Zühal Aynacı Bayel, pişirme yöntemlerinde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
1
4
Nohut nasıl pişirilir?
Pişerken tencere kapalı olmalı
Baklagillerin pişirildiği tencere kapalı olmalıdır. Düdüklü tencere uygundur. Lezzet verici olarak eklenen salça, soğan, tuz gibi maddeler pişmesine yakın ilave edilir. Kuru baklagiller bu şekilde sade olarak tüketildiği gibi et ilave edilerek de pişirilmektedir.
2
4
Nohut nasıl pişirilir?
İçine karbonat atmayın
Nohut pişirilirken iyi pişsin diye soda ve karbonat ilave etmek doğru değildir. Soda ve karbonat vitaminlerin azalmasına neden olmaktadır. Nohut etli veya etsiz pişirilebilir. Bu gibi yemeklere havuç ilave etmek hem besin değerini ve hem de lezzetini artırır. Ayrıca fasulye, nohut ve mercimek pilavlara da ilave edilir veya pilav ile birlikte yenir.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL