Etli ve Pazılı Tarhana Çorbası

Etli ve Pazılı Tarhana Çorbası

Bütün yemek tarifleri arasında tarhana çorbası hiç şüphesiz en çok Anadolu kokandır, toprak kokandır. Etli ve pazılı tarhana nasıl yapılır? Etli ve pazılı tarhana çorbası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Topak tarhanaları suya ekleyip karıştırın. Bir gece bu şekilde bekletin. Soğanı ince kıyın. Tereyağının yarısı ile kısık ateşte kavurun.
  • 2
    Üzerine tarhana ve didiklenmiş kuzu etini ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. İri parçalar şeklinde doğranmış pazı ve nohudu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • 3
    Tuzunu ayarlayın. Tereyağını kızdırıp üzerine nane ekleyin. Şöyle bir karıştırıp ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...