Mutlu eden yiyecekler
Bu besinlerin mutluluk hormonunu arttırıcı özelliği bulunuyor. Ayrıca bunları tüketerek, streslede mücadele edebilirsiniz...
Bu besinlerin mutluluk hormonunu arttırıcı özelliği bulunuyor. Ayrıca bunları tüketerek, streslede mücadele edebilirsiniz...
ÇİLEK
C vitamini deposu olan çilek, vücuda gençlik ve kuvvet kazandırır, tansiyonu düşürür, damarları temizler, kansere karşı korur.
ÇİLEKLİ KAT PASTA(8 Kişilik)
Hamuru için: 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı tozşeker, 5 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un, krema için: 1 lt süt, 2 adet yumurta, 2 su bardağı tozşeker, 1 paket vanilya, 5 çorba kaşığı un, yarım paket margarin, yarım kg çilek
Hamur için yumurta, süt, tozşeker, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine aldığı kadar un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, her birini yemek tabağı ebadında açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Krema için süt, tozşeker, vanilya ve unu orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başlayınca ocaktan kaldırıp, margarin ilave edin. Karıştırarak margarinin erimesini sağlayın. Bir adet hamuru servis tabağına yerleştirin. Üzerine sıcak krema sürüp, dilimlenmiş çilek yerleştirin. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. Üzerine kalan çilekleri yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
Mutluluk veren yiyecekler
ÇİKOLATA
Stresin bir numaralı düşmanısdır. Kanı sulandırıyor, kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Ölüm olayı çikolata tüketmeyenlere göre daha geç gerçekleşiyor.
KİRAZLI ÇİKOLATA PASTA(10 Adet)
Yarım kg kiraz, 1 su bardağı kirsch (vişne likörü), 125 gram kakaolu bisküvi, 1 çay kaşığı tarçın, 60 gram margarin, 400 gram labne peyniri, 200 ml krema, 4 çorba kaşığı tozşeker, 80 gram beyaz çikolata, 80 gram sütlü çikolata, 160 gram bitter çikolata, 4 yaprak jelatin, 1/3 su bardağı sıcak su
Kirazların çekirdeklerini çıkarıp, kirsch içinde bekletin. Bisküvileri havanda dövüp, 1 çay kaşığı tarçınla karıştırın. Eritilmiş margarini ekleyip karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yayın. Beyaz, sütlü ve bitter çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Eriyen bitter çikolatanın yarısını ayırın. 10-12 adet kirazı, bitter çikolataya bulayın. Donması için buzdolabında bekletin. Kremayı 4 çorba kaşığı tozşekerle çırpın. Kremaya, labne peyniri ekleyip karıştırın. Jelatinleri soğuk suda bekletin. Yumuşayıp kabarınca, suyunu süzerek, sıcak suyun içinde eritin. Eriyen jelatini kremaya ekleyip karıştırın. Karışımı üçe ayırın. Herbirine ayrı ayrı olarak erimiş çikolataları ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatalı kremadan 1 çorba kaşığı ayırın. Kalanını kalıptaki bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine sütlü çikolatalı kremayı ve kirazların bir kısmını yayın. Daha sonra bitter çikolatalı krema ve kirazları ekleyin. En üste, ayırdığınız beyaz çikolatayı yayın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAY
Mutluluk veren yiyecekler
MAKARNA
Hazmı son derece kolay olan makarna , sadece salata ile birlikte yenildiğinde kilo problemi yaratmıyor. Makarnada mutlu olmada son derece önemli rol oynuyor.
MAKARNA SALATASI(8 Kişilik)
1 paket makarna, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tuz, 4 adet renkli biber, 2-3 dal taze soğan, 6-7 dal dereotu, 2 adet havuç, 2 adet salatalık, 1 kutu konserve mısır, 10-15 adet siyah zeytin, sosu için: 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, bir buçuk çorba kaşığı, limon suyu
Suyu tencereye alıp, tuz ve zeytinyağını ilave edin. Kaynama noktasına geldiğinde makarnayı ekleyip, haşlayın. Fazla suyunu süzün. Başka bir kapta haşlanmış makarna, kıyılmış renkli biber, taze soğan ve dereotu, doğranmış havuç, salatalık, mısır ve zeytini harmanlayıp, tuzunu ayarlayın. Salata kasesine alın. Sosu hazırlamak için zeytinyağı ile limon suyunu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
TARİF DETAY
Mutluluk veren yiyecekler
FISTIK
Roma imparatorluğu'nda " Tanrı yiyeceği" olarak adlandırılan fıstığın kolesterolü düşürdüğü ve kalp krizi riskini azaltıyor.Ayrıca beyin-sinir sistemimizin ve kemiklerimizin dostu.
FISTIK KROKANLI PASTA(8 Kişilik)
4 paket fıstıklı krokan, 1 adet iki katlı hazır pandispanya, muhallebi için: 4 su bardağı süt, 7 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı margarin, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3 su bardağı sütü bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kalan 1 su bardağı sütü bir kaba alın. Üzerine tozşeker, nişasta ve un ekleyip karıştırın. Daha sonra, yavaş yavaş kaynayan süte ekleyin. Muhallebi kıvamı alana dek sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, margarin, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Mikserle çırpıp, kenara alın. Krokanları elinizle küçük parçalar halinde kırın. Pandispanyanın alt katını servis tabağına alın. Üzerine sıcak muhallebi sürüp krokan serpin. İkinci pandispanya parçasını yerleştirin. Kalan muhallebiyi pastanın üzerine döküp yeniden krokan serpin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAY
Mutluluk veren yiyecekler
SUSAM
Bağışıklık sistemini güçlendiren susam, demir bakımından da oldukça zengin.
SUSAMLI KURABİYE(20 Adet)
280 gram susam, 12 kahve fincanı un, Bir buçuk su bardağı tozşeker, 1 paket margarin (250 gram), 2 çay kaşığı, kabartma tozu, Üç buçuk çorba kaşığı su, Çok az vanilya esansı, Üzerine: 1 adet yumurta sarısı, susam
Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp, hamur haline getirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, oval şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, bolca susam serpin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin.
TARİF DETAY
Mutluluk veren yiyecekler
ÜZÜM
Üzüm yiyen herkes gülücükler saçar. Bol demir içerdiğinden bol miktarda kan yapar. yüz ve boyuna üzüm suyu uygulandığında cilde dirilik verir.
ÜZÜM DOLGULU ÜÇGENLER(8 Kişilik)
3 çorba kaşığı siyah üzüm suyu, 200 gram tereyağı, yarım su bardağı pudraşekeri, 2 çay kaşığı süt, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un, dolgu için: 15 adet siyah üzüm, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz, 1 çay bardağı pudraşekeri
Üzüm suyu, tereyağı, pudraşekeri, süt, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Un ilave edip yoğurun. Hamuru merdane yardımı ile hafif kalınca açıp, kavanoz kapağı ile yuvarlaklar çıkarın. Bir adet hamurun ortası hafif çukur kalacak şekilde üç tarafından hafifçe büzerek üçgen şekline getirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Dolgu için ikiye kesilmiş üzüm, ceviz ve pudraşekerini karıştırın. Karışımı hamurların içlerine pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
TARİF DETAY