Yumurta Dolması (Devılled Eggs)

Klasiklerden sıkılanlar için harika bir yumurta tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları üzerlerini bir-iki parmak geçecek kadar su ile derin bir tencereye koyun. 8-9 dakika katı olacak şekilde haşlayın. Yumurtaları soğuk suyun altında soğuyana kadar bekletin.
-
2
Yumurtaların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bir çay kaşığı yardımı ile sarılarını bir kapta toplayın. Beyazları düz bir tabağa dizin. Yumurta sarılarına mayonez, hardal, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber ekleyip iyice karıştırın.
-
3
Bir sıkma torbası ile yumurta sarısı karışımını beyazların içine yerleştirin. Taze kekik yaprakları ve toz kırmızıbiber ile servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL